Parchetul Militar Bucuresti si Jandarmeria Romana s-au contrazis marti in legatura cu prezenta unui procuror la protestul de vineri.

Astfel, prim-procurorul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, Ionel Corbu, a declarat marti ca la protestul de vineri din Piata Victoriei nu a fost prezent niciun procuror militar in centrul de comanda al Jandarmeriei.

"In primul rand, vreau sa va comunic faptul ca in data de 11 august, dupa-amiaza, s-a primit o solicitare din partea Directiei Jandarmeriei a Municipiului Bucuresti. S-a si raspuns, in sensul ca acest demers de a desemna un procuror sa faca parte din Centrul de comanda mobil inaintat excede competentelor profesionale si deontologiei. De la Parchetul Militar Bucuresti nu a fost niciun procuror care sa faca parte din Centrul mobil de comanda inaintat", a precizat Ionel Corbu.

La scurt timp de la aceasta declaratie, Jandarmeria a transmis un comunicat de presa in care arata ca un procuror de la Parchetul Militar Bucuresti, locotenent colonel Bogdan Pirlog, s-a autosesizat in legatura cu evenimentele din Piata Victoriei si a fost prezent vineri in punctul de comanda si in zona dispozitivelor alaturi de reprezentantii Jandarmeriei, Politiei si autoritatilor publice centrale si locale.

Miting pro UE, astazi, la...
Citeste si: Miting pro UE, astazi, la Ateneu. Autoritatile vor sa-l blocheze

"In data de 10 august a.c., in Piata Victoriei, pe timpul asigurarii si restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pirlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti. Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piata Victoriei, fiind prezent, in intervalul orar 17,00 - 04,00, atat in punctul de comanda inaintat, cat si in zona dispozitivelor alaturi de reprezentantii Jandarmeriei, Politiei si autoritatilor publice centrale si locale", explica Jandarmeria.

Procurorii militari s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal cu privire la modul de interventie al jandarmilor si incidentele petrecute la manifestatia de vineri seara din Piata Victoriei.

Sursa foto: Agerpres Foto