Absolventii de liceu apartinand minoritatilor nationale vor sustine, marti, proba la Limba si literatura materna a examenului de bacalaureat 2018, sesiunea august-septembrie.

Aceasta proba se va sustine la maghiara, germana, sarba, slovaca, croata, turca, ucraineana si italiana.

Cea de-a doua sesiune a examenului national de Bacalaureat 2018, la care s-au inscris 45.000 de candidati, a inceput luni.

Vezi: Bacalaureat 2018 toamna. Luni are loc proba de limba si literatura romana

Potrivit datelor transmise de inspectoratele scolare judetene, din totalul celor inscrisi, 28.488 de candidati sunt din promotia 2017 - 2018, iar 16.564 provin din promotiile anterioare.

Citeste si:
Ministrul Educatiei vrea sa modifice bacalaureatul
Monica Anisie, ministrul...

Sesiunea bacalaureatului de toamna a examenului va continua pe 22 august cu proba obligatorie a profilului si pe 23 august - proba la alegere a profilului si specializarii.

In zilele de 24 si 27 august se desfasoara evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, urmata de evaluarea competentelor in limba materna in 28 august.

Totodata, in intervalul 29 - 30 august are loc evaluarea competentelor digitale, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala este programata in zilele de 30 si 31 august.

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 1 septembrie, pana la ora 12,00. In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 12,00 si 16,00.

Citeste si:
Elevii care iau 10 la Bac, gratis la UNTOLD, plus bani de cheltuiala
Elevii care iau 10 la Bac,...

Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 6 septembrie.

Potrivit MEN, accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Min.Educatiei: modificarea Bacalaureatului si alte modificari in scoli