Procurorul militar Nicolae Lupulescu este cel de-al doilea candidat la functia de sef al DNA. Alaturi de acesta s-a mai inscris, pana in prezent, procurorul Paula Tanase, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, scrie Ziare.com.

Candidatii la sefia DNA pot depune cererile de inscriere pana vineri, 24 august.

Procurorul militar Nicolae Lupulescu si-a depus, joi, candidatura pentru functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a confirmat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru Agerpres.

Cine este Lupulescu

Nicolae Lupulescu este magistrat militar la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului general si are gradul de general-maior. Procurorul este detasat la Ministerul Apararii Nationale din 14 martie 2016, pentru o perioada de 3 ani.

Nicolae Lupulescu a fost numit in 2011 in funtia de adjunct al sefului Sectiei Parchetelor Militare (SPM) din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) . Ulterior el a fost delegat ca sef adjunct al structurii de parchet militar din DNA.

In 2015, dupa arestarea Alinei Bica, Lupulescu a candidat fara succes pentru sefia DIICOT.

In 2015, generalul-maior Nicolae Lupulescu a clasat un dosar mediatizat, cel privind sponsorizarile facute unei Asociatii de pompieri din Bacau.

Gazeta Sporturilor a prezentat acest caz in contextul scandalului incediului clubului Colectiv. Dupa ce Kovesi a solicitat redeschiderea dosarului, in fata magistratilor a venit generalul Lupulescu.

El si-a aparat solutia si a sustinut in fata judecatorului ca "cele doua clasari au fost legale" si incheie spunand: "Las instanta sa se pronunte in privinta redeschiderii". Tribunalul Militar din Iasi a decis redeschiderea cazului.

Functia de procuror-sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata printr-un decret emis pe 9 iulie de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri