Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) informeaza ca o proba pozitiva la bacilul piocianic a fost recoltata in dimineata zilei de 20 august dintr-un filtru de apa sterila aflat in spalatorul de la sala de ginecologie, dar ca posibilitatea de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nula si ca sala respectiva este deocamdata inchisa, scrie Agerpres.

"Proba pozitiva la bacilul piocianic a fost recoltata in dimineata zilei de 20 august dintr-un filtru de apa sterila aflat in spalatorul de la sala de ginecologie. Toate filtrele din zona, manipulate exclusiv de personalul medical mediu, nu au fost folosite deloc cu cinci zile inainte sa se recolteze probele, respectiv intre 15-19 august. Sala respectiva este utilizata pentru interventii cronice, exclus cele din obstetrica. Asadar, orice posibilitate de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nula", se arata intr-un comunicat transmis de biroul de presa al SUUB.

Conform aceleiasi surse, bacteria respectiva se dezvolta in apa statuta, iar nefolosirea instalatiilor implica "asemenea riscuri". Reprezentantii spitalului au precizat ca tocmai din acest motiv se efectueaza controale "in permanenta, iar o eventuala descoperire duce la masuri severe de decontaminare" pana cand probele vor iesi negative. Sala respectiva este deocamdata inchisa.

"Intrucat in context au aparut precizari legate de controlul Ministerului Sanatatii, mentionam ca acesta s-a incheiat inainte de 14 august si a fost efectuat la cererea managementului SUUB. Se vor analiza cu certitudine si conditiile in care a aparut acest incident numai la unul dintre filtre, desi erau doua, iar daca se vor identifica neconformitati sau abateri de la normele procedurale cu privire la manipularea acestora, toti cei implicati vor fi sanctionati conform reglementarilor in vigoare. De indata ce vor aparea rezultatele, le vom prezenta si discuta intr-o conferinta de presa", se arata in comunicat.

SUUB mentioneaza ca Departamentul de Prevenire si Control Infectii Nosocomiale colecteaza "in permanenta probe din toate ariile terapeutice", conform normelor sanitare interne si internationale.

Citeste si:
Amenzi de 5.000 de lei la Universitar, unde sangele ajungea la WC
Amenzi de 5.000 de lei la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Bacterie periculoasa, descoperita la Spitalul Universitar din Bucuresti
Setari Cookie-uri