Reprezentantii Unitatii Sindicatul Liber Metrou (USLM) vor protesta in fata Guvernului, luni si marti, intre orele 12:00 si 14:00, dupa ce discutiile cu ministrul Transporturilor si conducerea Metrorex pe marginea revendicarilor au esuat, informeaza Agerpres.

USLM a organizat in zilele 20, 21, 22 si 23 august 2018, intre orele 12:00 - 14:00, proteste in fata Ministerului Transporturilor, prin care au incercat sa atraga atentia asupra problemelor existente la Metrorex. Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a raspuns, vineri, solicitarii de a discuta cu liderii USLM, dupa actiunile de pichetare organizate in cursul saptamanii in fata ministerului.

"Reprezentantii USLM au cerut suplimentar fata de adresele inaintate la minister, intocmirea unui document oficial referitor la pozitia ministerului fata de revendicarile organizatiei sindicale. In acest context, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, le-a cerut liderilor sindicali sa formuleze o solicitare in acest sens. Potrivit Legii nr.62/ 2011 a Dialogului Social, pentru intrunirea Comisiei de Dialog Social este necesara convocarea tuturor membrilor, respectiv a reprezentantilor confederatiilor sindicale si patronale, reprezentative la nivel national. In acest context, reprezentantii USLM nu au dorit continuarea discutiilor", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Principala revendicare a USLM este prelungirea contractului de inchiriere a spatiilor comerciale din statiile de metrou intre Sindomet si Metrorex, care expira la finalul lunii septembrie, explica ministerul, care sustine, insa, ca Metrorex trebuie sa isi optimizeze veniturile. "Ministrul Transporturilor Lucian Sova considera ca administratia Metrorex are obligatia sa isi optimizeze veniturile, inclusiv pe cele obtinute din inchirierea spatiilor comerciale. Discutiile despre aceste spatii comerciale sunt incheiate din punctul de vedere al Ministerului Transporturilor", precizeaza ministerul de resort in comunicatul transmis.

Pe de alta parte, sindicalistii USLM au transmis, intr-un comunicat de presa, ca au solicitat ministrului Transporturilor incheierea unui proces verbal al intalnirii privind rezolvarea revendicarilor, conform unui program stabilit de comun acord, insa oficialul "a refuzat categoric".

"In fiecare zi de pichet, s-a dorit depunerea la cabinetul ministrului Sova a unei adrese prin care reclamam ministrului situatia existenta la Metrorex, si de fiecare data am fost refuzati si trimisi la registratura ministerului. In data de 23.08.2018 am primit de la Directia de Dialog Social din cadrul Ministerului Transporturilor o adresa, prin care erau invitati reprezentantii USLM si ACM la o intalnire cu ministrul Sova. In urma invitatiei ne-am prezentat in data de 24.08.2018, la ora 10:00, la sediul Ministerului Transporturilor la intalnirea cu ministrul Sova. La prezentarea partilor, delegatia comuna USLM si ACM a solicitat ministrului incheierea unui proces verbal al intalnirii privind rezolvarea revendicarilor conform unui program stabilit de comun acord. Ministrul Sova a refuzat categoric incheierea unui act prin care sa isi asume responsabilitatea, considerand intalnirea ca fiind amicala, si nu conforma legii Dialogului Social", subliniaza sindicalistii.

USLM a organizat in zilele de 20, 21, 22 si 23 august 2018, intre orele 12:00 - 14:00, proteste in fata Ministerului Transporturilor. Protestele vor continua luni, 27 august, si marti, 28 august, intre orele 12:00 - 14:00, in fata Guvernului Romaniei.

La protestul din 21 august, peste 250 de sindicalisti si reprezentanti ai comerciantilor de la metrou au solicitat demisia ministrului Transporturilor, Lucian Sova, precum si a directorului general al Metrorex, Dumitru Sodolescu, amenintand cu declansarea grevei generale daca problemele cu care se confrunta Metrorex nu vor fi rezolvate.

Conform USLM, pe lista problemelor care trebuie rezolvate se afla: lipsa de personal, bugetul de venituri si cheltuieli (BVC) insuficient (-95 de milioane de lei), noua organigrama a societatii, situatia contractului Alstom, situatia contractului Astaldi, situatia Clubului Sportiv muncitoresc Metrorex si situatia contractelor de asociere in participatiune dintre Metrorex si Sindomet, sindicatul care ii reprezinta pe comerciantii de la metrou.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri