Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Sectorului 5 a decis relocarea imediata a tuturor persoanelor afectate de incendiul care a distrus un bloc de pe strada Iordache Nastase, scrie Agerpres.

"Fata de situatia locuitorilor din blocul de pe strada Iordache Nastase nr. 14, imobil distrus de un incendiu violent in dimineata zilei de 8 septembrie a.c., Primarul Daniel Florea a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Sectorului 5 si a decis adoptarea de indata a urmatoarelor masuri: relocarea imediata a tuturor persoanelor afectate si cazarea acestora in incinta caminului Liceului "Dumitru Motoc", aflat in administrarea Autoritatii Locale Sector 5, asigurarea a trei mese/zi, la cantina Colegiului "Viilor", aflat in administrarea Autoritatii Locale Sector 5, asigurarea, de catre S.A. Economat S.R.L, societate detinuta de Autoritatea Locala Sector 5, a produselor alimentare si de igiena de stricta necesitate, asigurarea de urgenta de catre Autoritatea Locala Sector 5 a hainelor, produselor de incaltaminte si a altor obiecte de stricta necesitate pentru toate persoanele afectate", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 5.

Totodata, s-a mai decis punerea la dispozitie de catre Autoritatea Locala Sector 5 a uniformelor scolare si a rechizitelor pentru toti copiii din familiile afectate, pentru ca activitatea scolara a acestora sa nu fie afectata, asigurarea unui ajutor de urgenta de la bugetul local al Sectorului 5 in cuantum de 3.000 de lei/membru de familie, acordarea de la Bugetul Local al Sectorului 5 pentru familiile afectate de ajutoare la plata chiriei pentru o perioada de pana la 3 ani, dar si asigurarea pazei bunurilor prin aportul Politiei Locale Sector 5.

Potrivit sursei citate, clarificarea aspectelor juridice privind situatia locativa face obiectul unui dosar penal, iar Administratia Locala a Sectorului 5 a facut si face toate demersurile, in limita competentelor ce ii revin, pentru tragerea la raspundere a celor vinovati.

Citeste si:
Vignete in marile orase europene versus Bucuresti
Vignete pentru poluare in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Toaleta de 80.000 de euro la o scoala din Teleorman