11 Septembrie 2018

Inainte la scoala: proiectul in care scriem ganduri si propuneri pentru scoala romaneasca



Scoala romaneasca, cu recentele manuale unice pline de greseli, reformele teoretice si multiplele probleme, a fost in centrul atentiei opiniei publice in ultima perioada, poate mai mult ca oricand. Se vorbeste mult despre programa invechita, despre lipsa de adaptare la evolutiile tehnologice acuale, despre schimbari tot mai arzatoare. In aceasta avalansa de discutii negative, astazi, in prima zi a noului an scolar, lansam un proiect care aduna ganduri, idei, solutii pentru sistemul educational. De la noi, de la manageri, antreprenori, specialisti - toti fosti elevi candva si toti produse ai aceleiasi scoli romanesti.

Cum era inainte la scoala? Ce trebuie sa se schimbe la scoala pentru ca noi, ca societate, sa mergem inainte, sa evoluam mai rapid, sa ne adaptam cu succes la schimbarile de mentalitate si de tehnologie care au loc la nivel global?

Acestea sunt intrebarile carora le cautam raspunsul in cadrul proiectului ”Inainte la scoala”. Redactiile start-up.ro, Wall-Street.ro, Kudika.ro, Garbo.ro si 9am.ro au invitat experti din diverse domenii si antreprenori de succes, persoane care si-au facut un renume atat la nivel local cat si la nivel global, sa ne ofere cateva raspunsuri - fragmente din anii lor de scoala, sperante pentru un sistem educational mai bun.

Proiectul ”Inainte la scoala” poate fi considerat o initiativa de crowdsourcing - culegem atat amintiri definitorii, cat si idei cu potential. Si, ca orice initiativa de crowdsourcing, scopul este de a aduna cat mai multe experiente si ganduri, asa ca platforma ”Inainte la scoala” este deschisa tuturor persoanelor care vor sa contribuie cu texte. Trimite-ne textul tau pe adresa scoala@start-up.ro si noi il vom publica in sectiunea ”Scoala ta”.

Descopera pe inaintelascoala.ro textele redactate de manageri de top, de antreprenori de succes, dar si interviurile la care ne-au raspuns oameni cu viziune care ajuta la modelarea societatii romanesti, si ajuta-ne si tu sa ne amintim cum era inainte, dar si sa mergem inainte, la scoala.



Citeste si