„Asa cum s-a decis in urma cu doua saptamani, adoptam o OUG prin care stabilim noi masuri de sprijin pentru cei care au avut de suferit din cauza virusului pestei porcine africane. Venim astfel in sprijinul persoanelor care isi pierd locurile de munca detinute in societati comerciale care desfasoara activitati in sectorul cresterii porcilor. Concret, vom oferi o compensatie financiara neimpozabila, in valore de 500 de lei pentru fiecare persoana care si-a pierdut locul de munca din fermele afectate de pesta porcina africana”, a anuntat joi premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern, potrivit Digi24.

Potrivit premierului, sprijinul financiar se va acorda lunar, timp de sase luni, incepand cu data incetarii contractului individual de munca, pe langa indemnizatia de somaj si despagubiri.

„Consider ca este nevoie de acest ajutor complementar celorlalte masuri de sustinere financiara pentru acest sector, precum si celor pentru combaterea raspandirii virusului. Prin rectificarea bugetara am asigurat deja numeroase resurse financiare pentru plata despagubirilor, dar si pentru achizitia de materiale destinate controlului si combaterii raspandirii virusului”, a explicat Dancila.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat, joi, ca pesta porcina africana evolueaza in 207 localitati din 12 judete, cu un numar total de 898 de focare (dintre care 13 in exploatatii comerciale industriale, unul in abatorul apartinand unei ferme si unul intr-o exploatatie comerciala de tip A).

Guvernul da OUG pentru...
Citeste si: Guvernul da OUG pentru modificarile Codurilor Penale

Sursa foto: Dusan Petkovic / Shutterstock.com