Liviu Dragnea va merge din nou in instanta in luna octombrie in dosarul angajarilor fictive. Metrorex cauta 188 milioane lei, despagubiri catre Astaldi. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 19 septembrie.

Dosarul angajarilor fictive. Dragnea, din nou in instanta in octombrie. Primul termen al apelului lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive a fost fixat pentru 8 octombrie. Decizia a fost luata dupa ce judecatorii au publicat motivarea sentintei pronuntate in prima instanta. Dosarul lui Liviu Dragnea ajunge acum in fata completului cu cinci judecatori al Inaltei Curti. Liviu Dragnea compare astfel in instanta a doua zi dupa referendumul pe tema familiei, cu scopul schimbarii Constitutiei, pe care Guvernul a decis sa se desfasoare in doua zile, 6 si 7 octombrie, anunta Digi 24.

Metrorex cauta 188 milioane lei, despagubiri catre Astaldi. Italienii ameninta. Constructorul metroului din Drumul Taberei sustine ca daca nu incaseaza o despagubire importanta de la Metrorex apar influente negative in derularea contractului pentru Magistrala V de metrou, Drumul Taberei - Eroilor. Vanatoarea de despagubiri este o practica constanta a firmei italiene Astaldi, lider al asocierii care construieste metroul, si se intalneste si la alte proiecte importante precum podul de la Braila sau autostrada A2. Astfel de solicitari sunt facilitate de contractele tip FIDIC, un veritabil calcai al lui Ahile pentru statul roman, noteaza Digi 24.

Franta si Germania considera “mai urgenta ca oricand” situatia justitiei din Polonia. Franta si Germania au declarat marti ca situatia este “mai urgenta ca oricand ” pentru sistemul de justitie din Polonia. Acesta este vizat de o serie de reforme controversate ale guvernului de la Varsovia, ramas inflexibil la solicitarile venite din partea Bruxellesului, relateaza Agerpres, citand AFP. “Speram ca Polonia va actiona constructiv si nu va lua masuri ireversibile”, au afirmat Parisul si Berlinul, intr-un comunicat comun citit in timpul unei reuniuni a ministrilor europeni la Bruxelles.

Cum a sfidat Carmen Dan alesii Opozitiei din Parlament. Invitata sa fie audiata in Parlament pe tema violentelor din 10 august, de la protestul diasporei, ministrul de Interne, Carmen Dan, a evitat sa raspunda intrebarilor puse, invocand faptul ca evenimentele de atunci sunt cercetate de Parchetul General, relateaza Adevarul.

Viorica Dancila, primele declaratii dupa intalnirea ratata cu Juncker

Dancila arunca pisica pentru intalnirea ratata cu Juncker. Premierul Viorica Dancila a facut primele afirmatii dupa intalnirea ratata cu presedintele Comisiei Europene. Prim-ministrul a vorbit la inceputul sedintei de Guvern despre situatia creata si a afirmat ca au fost aduse costuri de imagine Romaniei din cauza unor jocuri politice, potrivit Cotidianul.

Crin Antonescu si Vasile Blaga revin in politica. Vor sa devina europarlamentari. Crin Antonescu si Vasile Blaga revin in politica si intentioneaza sa candideze din partea PNL la alegerile auroparlamentare din 2019, dupa cum se vehicula inca din primavara in mediile politice liberale. Desi neconfirmata oficial, lista candidatilor PNL va fi deschisa de trio-ul Antonescu, Blaga, Orban, informeaza Gandul.

Decizii bizare in lupta contra pestei porcine: Romania face exact invers decat spune directiva UE. Sute de mii de animale salbatice sunt masacrate inutil! Pe 1 august, Comitetul pentru Situatii de Urgenta adopta un plan de masuri contra pestei porcine. Se decidea vanarea in cote mai mari a mistretilor, pentru ca animalele sa nu duca pesta dintr-o zona in alta. Celor peste 53.000 de mistreti care oricum urmau sa fie vanati li se adaugau astfel circa 28.000. In plus, intr-un perimetru din jurul focarelor urmeaza sa fie omorati toti porcii mistreti. Planul este pus in practica printr-un ordin al ministrului Apelor si Padurilor, informeaza Libertatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri