ISU testeaza zilele urmatoare sistemul RO-ALERT. Cum iti setezi telefonul

De vineri va incepe testarea sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta RO-ALERT, in Capitala si in judetul Ilfov, anunta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov.

Vineri, in intervalul orar 10:00-12:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflati in sectoarele 1 si 3 ale Capitalei, dar si in orasele Otopeni si Magurele din judetul Ilfov, informeaza Mediafax.

Totodata, in intervalul 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflati in orasul Buftea, judetul Ilfov.

Luni, in intervalele orare 10:00-12:00 si 17:00-19:00, se vor transmite mesaje „test” utilizatorilor de telefoane mobile aflati pe intreg teritoriul capitalei si al judetului Ilfov.

Potrivit ISU Bucuresti -Ilfov, pentru a putea beneficia de sistemul RO-ALERT pe dispozitivul mobil sunt necesare cateva setari care pot fi gasite, in functie de telefonul mobil, accesand sectiunea „Configurare” din platforma www.ro-alert.ro.

Citeste si:
Medicul care îngrijea pacienții de la secția ATI Neamț, transferat...
IGSU: Medicul care îngrijea...

Model de setari RO-ALERT pentru Samsung S8

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea si alarmarea populatiei in situatii de urgenta. Acesta este folosit in situatii majore, in care viata si sanatatea cetatenilor sunt puse in pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundatii amenintatoare, atac terorist sau alte situatii care ameninta grav comunitatile


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri