Hospice Casa Sperantei a inaugurat, vineri, primul centru socio-medical din Romania destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile si familiilor acestora, potrivit Agerpres.

"In momentul de fata, zona paliativa pediatrica, intr-adevar, cuprinde un spectru foarte larg, dar, din pacate, in ultimii ani vedem o incidenta tot mai mare pe cazuri terminale la copii. Nu putem adresa, din pacate, asa cum ne-am dorit, toate cazurile terminale si, de aceea, acest centru ne ajuta, pentru ca are un ansamblu foarte mare, care ofera foarte multe posibilitati pentru copii pe zona sociala, educationala, ludica, psihologica si atunci scopul nostru este ca acei copii care au durata de viata mai lunga sa-i adresam in acest centru, astfel incat unitatea de la Bucuresti sa poata ramane pe zona terminala", a declarat Mirela Nemtanu, director executiv Hospice.

Ea a precizat ca exista niste criterii de eligibilitate si de evaluare a oricarui caz. "Oricine ne poate accesa in orice moment, serviciile noastre sunt gratuite si accesibile oricui, dar asta se face zilnic cu orice pacient care intra in grija noastra - este prima oara aceasta evaluare holistica, a doua zi are loc sedinta medicala, se discuta cazurile si se decide planul de tratament pentru fiecare pacient", a explicat Mirela Nemtanu.

Spre deosebire de sistemul de stat, unde parintii copiilor in faze terminale nu se pot interna alaturi de acestia, aici exista un adapost dedicat familiilor, a adaugat ea.

"Majoritatea pacientilor nostri sunt acei pacienti care primesc sintagma 'ne pare rau, nu se mai poate face nimic', cam in acel moment intervenim noi, pentru ca mai sunt extrem de multe lucruri care se pot face si, asa cum s-a spus si mai devreme, pe anumite tipologii de boli putem vorbi de ani de zile. Si atunci interventia paliatica prelungeste viata pacientului si ofera o viata mult imbunatatita", a spus Nemtanu.

Dan Malciolu, director medical Hospice, a explicat ca ingrijirea paliativa este foarte importanta, atat pentru adulti, cat si pentru copii, dar si pentru cei care pot alina aceste suferinte.

"S-a dovedit o oportunitate extraordinara deschiderea acestui centru unde sa putem acoperi prin modestele noastre mijloace, dar dublate de profesionalism, nevoile copiilor si familiilor care sunt de o gravitate medicala medie sau mica, urmand sa ne concentram la Bucuresti pe cazurile cu povara medicala mare. Speram sa ne putem desfasura activitatea in continuare bine, incercand sa alinam suferinta cat mai multor beneficiari", a afirmat Dan Malciolu.

Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revolutionare, prin tehnologie, noul centru este un proiect unic nu doar in tara, ci in intreaga regiune, precizeaza, intr-un comunicat Hospice Casa Sperantei.

Centrul de la Adunatii Copaceni, amenajat pe domeniul donat de catre familia Florescu, a fost inaugurat dupa o investitie totala de 1,7 milioane de euro, suma provenita de la sponsorii si donatorii care sustin cauza ingrijirii paliative.

Centrul va cuprinde o unitate cu 12 paturi ce va oferi ingrijire paliativa copiilor, spatii pentru activitati educativ-terapeutice, sase apartamente sociale dedicate familiilor aflate in situatii limita, un centru educational, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, o cladire destinata taberelor de vara, un centru de terapie pentru familii si un centru educational destinat personalului medical.

In momentul in care centrul va functiona la capacitate maxima, in fiecare an aproximativ 200 de copii vor fi ingrijiti la noul centru Hospice. De asemenea, se vor organiza 2.000 de sesiuni de evaluare si de terapie, iar circa 300 de copii vor participa la taberele de vara.

Sursa foto: Shutterstock / BlurryMe

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri