Primaria Capitalei nu renunta la planurile uriase de achizitii de locuinte, indiferent daca sunt pentru cazuri sociale sau personal medical. Astfel, potrivit unui priect municipalitatii, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) ar urma sa fie imputernicita sa identifice si sa achizitioneze de pe piata libera imobile cu destinatie sociala. Nu este clar si cate locuinte vor fi astfel achizitionate, pentru cazuri sociale, insa, in luna Primaria Bucuresti anunta, de asemenea, ca intentioneaza sa achizitioneze un numar de 600 de locuinte pentru personalul medical care isi desfasoara activitatea in cadrul spitalelor aflate in administrarea primariei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB)

DGASMB ar putea fi imputernicita sa demareze procedurile de identificare si achizitionare de pe piata libera a unor imobile cu destinatia sociala, conform unui proiect de hotarare care figureaza pe ordinea de zi a sedintei din 26 septembrie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, scrie Agerpres.

"In contextul in care, la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti nu sunt dezvoltate, in mod unitar, servicii sociale care sa raspunda nevoilor speciale ale cetatenilor si avand in vedere masurile asumate prin Strategia locala privind incluziunea sociala si reducerea saraciei pentru perioada 2017-2021, strategie aprobata prin adoptarea de catre CGMB a hotararii n.r 496/31/10.2017, se impune dezvoltarea unor noi servicii sociale, in special in zonele in care acestea sunt slab reprezentate", prevede expunerea de motive.

In favoarea proiectului este invocata "necesitatea urgentarii raspunsului institutional public la nevoile sociale ale cetatenilor bucuresteni".

Primaria Capitalei vrea sa inchirieza si 291 de locuinte

Pe langa aceste achizitii, in luna iulie a acestui an, Wall-Street.ro a scris ca Primaria Capitalei a publicat un anunt pentru inchirierea a 291 de locuinte in Bucuresti de una, doua si trei camere, in zonele B,C si D ale orasului. Potrivit autoritatilor, respectivele locuinte vor fi subinchiriate ulterior persoanelor evacuate sau in curs de evacuare, dar si pentru cazurile sociale deosebite.

"Avand in vedere ca la Primaria Capitalei, de mai multi ani, exista numeroase solicitari de locuinte sociale, cazuri care nu s-au putut rezolva din cauza lipsei unui fond locativ suficient, am luat decizia sa demaram de urgenta procedurile de inchiriere a aproape 300 de locuinte, destinate cazurilor sociale deosebite, urmand ca, in viitorul apropiat, sa eficientizam acest program prin construirea de locuinte atat pentru persoanele evacuate, cat si pentru tineri, spune Gabriela Firea, primarul general al Capitalei"

Astfel, se estimeaza subinchirierea a 291 de unitati locative dupa cum urmeaza: 144 de garsoniere, 85 de apartamente cu 2 camere si 62 de apartamente cu 3 camere. Aceasta masura a fost luata ca urmare a faptului ca numarul de locuinte aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti pentru astfel de cazuri este insuficient, in prezent existand inregistrate la Primaria Capitalei peste 3.000 de solicitari de locuinte sociale.

Aproximativ 600 de locuinte pentru personalul medical

De asemenea, Primaria Municipiului Bucuresti intentioneaza sa achizitioneze unitati locative si pentru personalul medical, acest program fiind implementat ca urmare a aprobarii de catre Consiliul General, in sedinta din 4 mai 2018, a proiectului propus de Primarul General, Gabriela Firea. Necesarul de locuinte a fost stabilit in baza cererilor depuse de catre personalul medical la ASSMB.

"Pentru a incuraja cadrele medicale care isi desfasoara activitatea in spitalele aflate in administrarea Primariei, sa ramana in tara, ne propunem sa le oferim conditii cat mai bune, pentru ca acest lucru se reflecta in mod direct asupra calitatii serviciilor oferite pacientilor. In consecinta, dorim achizitionarea a aproximativ 600 de locuinte de serviciu destinate personalului medical care lucreaza in spitalele administrate de Municipalitate. Speram ca de data aceasta ofertele sa respecte caietul de sarcini, astfel incat, in cel mai scurt timp, sa putem pune la dispozitia personalului medical locuinte moderne, care sa le asigure tot confortul", spunea Gabriela Firea.

Sursa foto: Sundry Photography / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri