Romania stagneaza anul acesta in Raportul Global al Progresului Social, pe locul 44 in lume din 146 de tari analizate, potrivit unui comunicat al INACO - Initiativa pentru Competitivitate.

"O economie competitiva asigura nevoile sociale si bunastarea cetatenilor sai. A cincea editie a Raportului Global al Progresului Social, lansata in 20 septembrie 2018, mentine Romania pe locul 44 in lume din 146 de tari analizate, la fel ca in anul 2017 - in cea de-a treia clasa a tarilor cu un progres social mediu ridicat -, un regres de doua locuri in lume fata de anul 2016. Performantele sociale ale Romaniei in 2018 comparativ cu cele din 2017 se imbunatatesc usor la indicatorii ce tin de: accesul la apa si instalatii sanitare, adapost, calitatea mediului, toleranta si incluziune, drepturi individuale, dar se deterioreaza la indicatorii: servicii medicale, siguranta personala, bazele bunastarii, accesul de educatie tertiara, accesul la cunostinte, respectiv la tehnologiile informatiilor si comunicatiilor", mentioneaza reprezentantul INACO, Anca Tamas, potrivit Agerpres.

Din punctul de vedere al Produsului intern brut pe cap de locuitor, Romania se afla pe locul 45 din 146 de tari analizate.

"Comunitatea de specialisti ai INACO - Initiativa pentru Competitivitate considera ca un avans real al progresului social in Romania depinde acum esential de calitatea investitiilor in sanatate, in educatie si in conectarea cu tehnologiile viitorului ca prioritati nationale, nu doar la nivel declarativ, ci la nivel decizional si faptic. Nu e o noutate, dar iata ca faptele intarzie, iar celelalte state ale lumii se mobilizeaza, in timp ce noi nu", arata sursa citata.

Sursa foto: Vlad Enculescu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri