Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir a lansat pe Facebook un manifest anti-UE, sub titlul ”Roexit”, in care prezinta zece motive pentru care Romania ar trebui sa paraseasca Uniunea Europeana. ”Puteti sa va bagati pacaleala aia de MCV si de Schengen undeva”, este primul punct al ”programului politic” al sau, potrivit Hotnews.

Daniel Dragomir, care a fost condamnat in prima instanta pentru fals in inscrisuri si este cercetat penal in dosarul ”Black Cube”, promoveaza o retorica apropiata de cea a actualei puteri PSD-ALDE in ceea ce priveste ”statul paralel”, nu doar pe Facebook ci si in aparitiile constante la televiziuni.

Dragomir a fost audiat de cateva ori in comisia parlamentara pentru controlul SRI atacand Serviciul, procurori, judecatori, precum si jurnalisti, vorbind despre un sistem ocult construit de fostul prim adjunct Florian Coldea, cu care insa, Dragomir a avut o relatie apropiata in perioada in care a fost activ in SRI.

Postarea fostului ofiter SRI are peste 800 de distribuiri si peste 1400 de aprecieri, una dintre ele fiind a secretarului general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu.

"Nu credeti ca ne-ati furat destul ca sa ne mai dati si lectii?

Cateva comentarii la cald dupa “dezbaterea” de la Strasbourg:

1. Puteti sa va bagati pacaleala aia de MCV si de Schengen undeva.

2. Romanii decid singuri ce politica duce Romania ca stat suveran.

3. Nu vom da niciodata portul Constanta olandezilor. Ghinion.

4. Multinationalele voastre trebuie sa plateasca taxe in Romania si sa nu mai scoata profiturile toate afara.

5. Daca drepturile si libertatile romanilor sunt un moft pentru Bruxelles, atunci UE nu mai reprezinta nimic pentru noi. Pe Kovesi si pe Coldea de ce i-ati refuzat la Bruxelles cand li s-a dat o iesire? De buni ce erau? Sunt mai buni ca slugi aici?

6. Jandarmii nostri sunt mai buni decat jandarmii vostri, doar ca sunt mai prost platiti si le face statul paralel dosare la ordin.

7. Este dreptul romanilor sa aleaga ce scrie in Constitutie despre familie. Cum noi nu v-am dat lectii cand ati permis toate prostiile la voi, putina decenta nu ar strica. Va vede bunul Dumnezeu.

8. Atata timp cat vad doar firme olandeze, italiene, franceze, germane ca iau toate licitatiile si au cumparat tot in Romania, iar pe noi ne injurati ca suntem corupti, UE e doar o poveste pentru creduli. Mai ales cand voi faceti intelegeri secrete cu Rusia si va luati gaz ieftin ca sa ne pacaliti pe noi.

9. Platim ca tara la UE taxe mai mult decat incasam de la UE ca “fonduri europene”.

10. Terenurile noastre sunt bune, resursele noastre sunt bune, banii nostri sunt buni, romanii pe care ii exploatati afara va sunt de folos, noi insa va cam deranjam. Am platit miliarde la EADS ca sa ne spuneti ca nu avem voie in Schengen? Ghinion", este mesajul postat pe Facebook.

Pozitionarea anti-UE a lui Dragomir vine in contextul dezbaterilor privind referendumul pentru familia traditionala si a criticilor liderilor UE pe aceasta tema, dar si in privinta provocarilor privind statul de drept din Romania.

Luni seara, si presedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o pozitie transanta dupa criticile lui Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene. „Nu mi-am imaginat ca o tara UE va fi amenintata in felul asta, atat de brutal. A fost o condamnare deja inainte de a se studia probele”, a spus Dragnea.

Sursa foto: Facebook Daniel Dragomir

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri