Reducerea celor 4.000 de posturi din invatamant a fost anulata. Ministrul interimar anunta ca ordinul a fost "corectat"

Rovana Plumb, ministrul interimar al Educatiei, a declarat pentru Edupedu.ro ca “s-a corectat” ordinul care fusese semnat de Valentin Popa.

Cele doua sindicate din preuniversitar au cerut guvernului sa anuleze un ordin semnat de fostul ministru Valentin Popa, care prevedea reducerea a 4.000 de posturi in invatamant. Potrivit sindicalistilor, inspectoratele scolare le-au cerut deja scolilor sa reduca peste 4.000 de posturi didactice de predare, didactic-auxiliare si nedidactice.

Marius Nistor, presedintele Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret“ (FSE), a declarat pentru Edupedu.ro ca ordinul care prevedea concedierile in educatie fusese luat fara consultarea sindicatelor si nu a fost publicat in Monitorul Oficial.

“Juridic, din punctul nostru de vedere, Ordinul 4884 nu avea cum sa isi faca efectele, pentru ca nu a fost publicat in Monitorul Oficial, are semnatura din 31 august, iar inspectoratelor scolare judetene le-a fost comunicat la final de septembrie, dar cu intentia de a produce efecte de la 1 septembrie”, a declarat Nistor.

Citeste si:
Angela Galeta, Fundația Vodafone: E un moment bun pentru schimbări...
Angela Galeta, Director...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri