Serviciile medicale spitalicesti, in regim de spitalizare continua, au crescut cu 17,74% (de la 46.847 in anul 2016 la 52.484 in 2017), a declarat joi comandantul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "Carol Davila", la conferinta anuala organizata de unitatea medicala, informeaza Agerpres.

Potrivit acesteia, anul trecut, complexitatea serviciilor oferite a avut un trend ascendent, inregistand o crestere de 2,17%.

"In termeni financiari, veniturile anuale, realizate din servicii spitalicesti, au crescut cu 37,45%, de la 135.990.483 lei la 186.911.581 lei. Cu o proportie a urgentelor de 21% din totalul pacientilor internati, adresabilitatea Unitatii de Primire Urgente a crescut de la 24.772 de pacienti in 2014, la 33.879 in 2017. In ceea ce priveste asistenta medicala ambulatorie, progresul este la fel de important, cresterea numarului total de consultatii de specialitate oferite in ambulatoriul integrat al SUUMC fiind de la 28.835 in anul 2015 la 70.772 in 2017. Valoarea totala realizata de specialitatile clinice a crescut, in anul 2017, cu 20,64%, comparativ cu anul 2016. De mentionat ca adresabilitatea se mentine la aceleasi valori ridicate si in primul semestru al acestui an", a afirmat medicul militar.

Comandantul SUUMC a spus ca, in prezent, unitatea asigura asistenta medicala in cadrul a 33 de programe nationale.

Totodata rezultatul patrimonial (rezultat economic care exprima performanta financiara a spitalului) al anului 2017 este cu 131,56% mai mare decat cel realizat in anul 2016, in valoare de 132.576.926 lei.

In ultimii patru ani, aparatura medicala a fost schimbata aproape in totalitate.

"Pe parcursul anului 2017 au fost initiate si finalizate 115 concursuri ce s-au finalizat cu incadrarea a 215 posturi vacante de personal civil contractual (28 de medici, 85 de asistente medicale si personal de ingrijire). In anul 2018, pana in prezent, au fost scoase la concurs 193 de posturi de personal civil contractual, dintre care 124 de posturi pentru personal medical. La acest moment, in cadrul Spitalului Militar Central isi desfasoara activitatea 76 de medici rezidenti militari si 308 medici rezidenti civili, conform repartitiilor Ministerului Sanatatii. Tot pe componenta de invatamant, in cadrul proiectului de modernizare si extindere a Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila", am luat in calcul dezvoltarea capabilitatii de cercetare stiintifica si invatamant medical si medico-militar (amfiteatre, laboratoare dotate cu simulatoare, sali de curs etc.), sens in care vom reabilita cladirea in care in prezent functioneaza laboratorul de anatomie patologica, pe care o vom redirectiona catre formarea si perfectionarea tinerilor care opteaza pentru o cariera in medicina, respectiv pentru studenti si rezidenti. Salile de curs vor fi dotate cu simulatoare in care sa poata fi aplicate si invatate tehnici si proceduri performante din medicina de urgenta, o gama larga de interventii chirurgicale, masuri de prim ajutor", a sustinut Florentina Ionita Radu.

Ea a mai spus ca SMC isi propune finalizarea lucrarilor de modernizare a centrului de diagnostic imagistic, care va cuprinde doua aparate computer tomograf si doua aparate de rezonanta magnetica, finalizarea lucrarilor de amenajare a spatiilor pentru Centrul de excelenta in imagistica neinvaziva multimodala cardiovasculara si operationalizarea activitatilor medicale (aparatura este deja achizitionata si instalata, personalul medical este instruit, urmeaza realizarea tarifelor pe manopera, acreditarea si incheierea contractului pentru furnizarea serviciilor medicale oferite), dar si finalizarea lucrarilor de amenajare a spatiilor pentru Centrul de Stroke, care sa permita tratarea urgentelor cerebro-vasculare ce ar putea fi incompatibile cu viata in situatia in care nu se intervine in regim de urgenta.

SMC mai are in plan realizarea unui buncar de radioterapie si o constructie noua pentru Centrul de boli oncologice - in colaborare cu Banca Mondiala, consolidarea si refacerea cladirilor emblematice ale Spitalului Militar Central - Pavilionul Dermatologie, Anatomie patologica, Urologie, Comandament, reabilitarea circuitelor de acces, a retelei de apa si canal, a retelei electrice, refacerea si modernizarea bazei de tratament BFT, refacerea si modernizarea blocului alimentar si a spalatoriei.

Sursa foto: Shutterstock / Pressmaster

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri