Incalzirea globala a crescut de patru ori numarul dezastrelor climatice fata de anii '70, au declarat vineri responsabili din domeniul umanitar, citati de AFP, avertizand totodata cu privire la riscul de foamete si de exod.

"In anii '70 ne-am confruntat in fiecare an cu 80-100 de socuri si pericole severe legate de schimbarile climatice", comparativ cu circa 400 anul trecut, adica "de patru ori mai mult", a subliniat Elhadj As Sy, secretarul general al Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, intr-o discutie cu AFP, conform Agerpres.ro.

Vorbind pe marginea unei conferinte desfasurate la Geneva despre impactul umanitar al incalzirii globale, alti responsabili din domeniu au avertizat, la randul lor, cu privire la riscurile de disparitie a populatiei si de foamete, in cazul in care cresterea temperaturilor nu va putea fi oprita.

Potrivit lui Gernot Laganda, responsabil pentru dezastrele legate de clima in cadrul Programului Alimentar Mondial (PAM), daca planeta se va incalzi cu 2 grade Celsius, 189 de milioane de persoane se vor confrunta cu insecuritatea alimentara, iar "daca cresterea va fi de 4 grade Celsius, numarul acestora va depasi un 1 miliard".

El a reamintit ca socurile climatice au provocat deja stramutarea a circa 22,5 de milioane de persoane in fiecare an si au avut un impact major asupra tarilor aflate in conflict - cum ar fi Siria, Yemen si Republica Democrata Congo - creand un fenomen de "oala sub presiune".

De asemenea, intr-un raport publicat luni, expertii Grupului interguvernamental privind schimbarile climatice (IPCC) au solicitat transformari "rapide" si "fara precedent", daca se doreste limitarea incalzirii globale la 1,5 grade Celsius.

Cu toate acestea, Sy a declarat ca "nu este inevitabil ca aceste socuri climatice sa se transforme in dezastre" si a solicitat o mai buna pregatire cu ajutorul sistemului de "alerte timpurii".

Sursa foto: Robert Kneschke / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri