Intreaga tara se va confrunta, incepand din aceasta seara si pana miercuri seara, cu o schimbare radicala a vremii. Cel mai suparator va fi vantul puternic, care ar putea face probleme inclusiv in Bucuresti. Vor fi, de asemenea, ploi si chiar ninsori viscolite in zona de munte, noteaza Digi24.

Alerta meteo cod galben in Romania

Pentru codul galben, de care este vizata cea mai mare parte a teritoriului tarii, intervalul de valabilitate a avertizarii este 23 octombrie, ora 22:00 - 24 octombrie, ora 22:00.

Vor fi intensificari ale vantului si ninsori viscolite in zonele montane.

In noaptea de marti spre miercuri (23/24 octombrie), in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania vantul va avea intensificari cu viteze de 55-60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65-70 km/h. In aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitatile de apa vor atinge local 15 l/mp si izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.

Cum va fi vremea miercuri

In cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vantul se va intensifica treptat in toate regiunile, cu viteze in general de 55 – 70 km/h, mai mari in sudul extrem al tarii.

La munte, indeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar vantul va avea intensificari cu viteze, in general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zapada si reducand vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolita.

Astfel de fenomene se vor semnala in noaptea de marti spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales in Carpatii Orientali, apoi cu precadere in zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura.

Alerta meteo cod portocaliu in Romania

Interval de valabilitate: 24 octombrie, orele 12:00 – 19:00

Fenomene vizate: rafale puternice ale vantului; Zone afectate: in judetele Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu;

In intervalul mentionat, in judetele Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale in general de 80 – 90 km/h.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 23 octombrie, ora 22:00 – 25 octombrie, ora 09:00, vantul se va intensifica treptat, cu viteze la rafala spre dimineata zilei de 24 octombrie in jurul a 45 km/h. Cerul va fi temporar noros, iar temperatura minima va fi de 8…9 grade.

De miercuri dimineata, vremea va fi vantoasa, cu intensificari ale vantului de 50…60 km/h si temporar, mai ales dupa-amiaza, 60-70 km/h.

In cursul noptii, vantul va slabi in intensitate si va avea viteze in general intre 35 si 45 km/h. Cerul va fi mai mult noros si trecator va ploua slab in a doua parte a zilei. Valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior, astfel ca temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea minima va fi de 2...5 grade.

Pe parcursul zilei de joi, 25 octombrie, vantul va mai avea intensificari temporare, cu viteze in general de 40…50 km/h, iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade.

Sursa foto: Juergen Faelchle

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri