Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP) a revizuit la 5,8 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs duminica dimineata, la ora locala 3:38, in zona seismica Vrancea, scrie Agerpres.

Seismul a avut loc in judetul Buzau, nu in Covasna cum a anuntat anterior INFP, iar adancimea la care s-a produs a fost si ea revizuita la 150 de kilometri.

Cutremurul a avut loc produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Intorsura Buzaului (37 km), Targu Secuiesc (48 km) si Valenii de Munte (53 km).

Replica de 3,2 pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea 3,2 pe scara Richter s-a produs duminica, la ora locala 5:48, in judetul Buzau, la o adancime de 148 de kilometri, potrivit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul s-a produs in apropierea oraselor Intorsura Buzaului (41 km), Targu Secuiesc (50 km), Valenii de Munte (57 km).

Acest cutremur a avut loc la aproximativ trei ore dupa un alt cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter, care s-a produs duminica dimineata, la ora locala 3:38, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, la o adancime de 151 de kilometri. Constantin Ionescu, directorul general al Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP) a precizat pentru Agerpres ca acesta este cel mai mare seism din 2018.

"Nu mai asteptam replici. De obicei la cutremurele de adancimea aceasta nu prea sunt replici si daca sunt, ele sunt mult mai mici. In Vrancea nu sunt replici asa cum sunt la cutremurele de suprafata. E important ca nu s-a produs un seism de magnitudine mai mare", a precizat Ionescu.

Cele mai mai puternice cutremure produse in Romania in ultimii 28 ani au fost inregistrate pe 30 si 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri