Un barbat cu dizabilitati din Gorj a fost somat de ANAF sa renunte sa cante la nunti si botezuri pentru a primi in continuare pensia de invaliditate in valoare de 640 de lei luna. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 13 noiembrie.

Un barbat cu dizabilitati, pus de ANAF sa aleaga intre pensia de 640 de lei si cantatul la nunti. Situatia dramatic pentru un barbat din Gorj, care a fost nevoie sa aleaga intre pasiunea lui de a canta la pian, prin care mai castiga un ban mergand la nunti, si pensia de 640 de lei asigurata de stat, relateaza Gazeta de Sud. Robert Gavrilescu s-a nascut cu o deficienta grava si a ajuns sa traiasca in scaunul cu rotile, din cauza handicapului de gradul I. Pasionat inca de mic de cantatul la pian, el a ajuns sa cante la nunti pentru a strange bani din care sa-si intretina familia. Pana la un punct. De luna trecuta, statul roman a decis ca trebuie sa renunte la activitatile artistice pentru a nu-si pierde pensia de 640 de lei oferita de stat. Mai exact, o decizie a ANAF obliga persoanele care desfasoara activitati artistice sa opteze intre pensie si veniturile din activitatile respective, anunta Digi24.

Judecatoarea CSM Lia Savonea despre sefa ICCJ, judecatoarea Cristina Tarcea, dupa decizia CCR privind completurile de 5 judecatori: ”Ar trebui sa se activeze institutia revocarii”. Lia Savonea, cea mai influenta judecatoare din Sectia pentru judecatori a CSM, a atacat-o astazi frontal pe sefa Inaltei Curti, dupa decizia CCR privind completurile de 5 judecatori. Surse judiciare atrag atentia ca Lia Savonea deschide astfel calea revocarii sefei ICCJ, Cristina Tarcea. Savonea este liderul gruparii majoritare pro PSD din Sectia pentru judecatori a CSM, alaturi de judecatoarele Gabriela Baltag, Nicoleta Tant, Simona Marcu si Evelina Oprina, adica 5 membri din 9., potrivit G4media.ro.

Un europarlamentar german vrea activarea Articolului 7 in cazul Romaniei. Presa internationala reia pe larg constatarea lui Klaus Iohannis ca Romania nu e pregatita de fapt sa preia presedintia Uniunii Europene, de la 1 ianuarie. O ingrijorare in plus pentru liderii europeni, care, altfel, spun tot mai des ca situatia statului de drept din Romania e subreda. Europarlamentarul german Elmar Brok, merge chiar mai departe si ii avertizeaza pe social-democratii europeni ca ar trebui sa ia in serios posibila activare a Articolului 7, masura extrema, decisa pana acum doar in cazul Poloniei si Ungariei, potrivit digi24.ro.

Victor Negrescu s-a plans la Bruxelles ca a fost sabotat de Dragnea, Plumb si Teodorovici. Ar fi ramas ministru cu rol de sef de protocol. Fostul ministru pentru Afaceri Europene s-a plans, in discutii purtate cu apropiatii, ca a fost sabotat de Liviu Dragnea, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici, au declarat pentru Adevarul surse din anturajul fostului ministru. Dragnea i-a cerut sa se ocupe doar de partea birocratica, fara sa revendice pretentii politice. Un rol decorativ, care l-a facut pe Negrescu sa se revolte. In locul sau va veni George Ciamba, secretar de stat in MAE.

Educatia a ajuns pe locul 8 la cele mai mari salarii pe sectoare economice in Romania. Administratia publica e pe 3. Salariul mediu net in Educatie era pe primele 8 luni din 2018 de 614 euro pe luna. Acest nivel plaseaza Invatamantul ca sector economic pe locul al 8-lea in clasamentul salariilor nete pe sectoare. Cele mai mari cresteri de salarii nete in mediul public au fost in Administratie, intre 2015 si 2017, cu un plus si in 2018. Cele mai mari salarii in mana dupa sectoare economice sunt in Informatii si comunicare – 1.195 de euro net pe luna. Pe locul al doilea este domeniul Finantelor, cu 1.147 de euro net pe luna, potrivit Edupedu.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri