Angajatii de la metrou intra in greva generala saptamana viitoare pentru ca nu au obtinut majorarile salariale de 42%

Pentru ca nu au obtinut majorarile salariale de 42%, sindicalistii de la metrou intra in greva generala incepand de luni, in intervalul orar 4-16, fiind obligati, potrivit legii, sa asigure o treime din programul de lucru, a declarat, pentru ziare.com, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), Ion Radoi.

Ion Radoi a spus pentru ca, in acest moment, este 100% sigur ca angajatii vor declansa greva generala.

"Sigur ca, in conditiile in care ceva s-ar schimba in acest sens, vom anunta din timp. Dar cum nici in urma negocierilor si nici macar in urma grevei de avertisment de joi dimineata n-am obtinut ce am solicitat, nu vad ce ar putea impiedica greva generala. Vorbim despre un protest care va incepe luni, la ora 4.00, si care va dura pana la ora 16.00. Nu putem suspenda de tot traficul prin subteran deoarece legea nu ne permite acest lucru si trebuie sa asiguram o treime din activitatea de transport. Cu toate astea, in cazul in care nu ajungem la o intelegere privind semnarea contractului colectiv de munca, protestul va continua, iar trenurile vor mai circula doar dupa ora 16.00 si in zilele urmatoare", a precizat Radoi.

Sindicalistii de la metrou au solicitat cresterea salariilor cu 42%, dar, pana in prezent, Metrorex a fost de acord doar cu o majorare de 18% a salariilor, a precizat Radoi.

Pretul unei calatorii la metrou ar putea creste de la 2,5 lei la 4 lei, iar cel al unei cartele cu doua calatorii s-a majora de la 5 la 8 lei, daca salariile angajatilor vor creste cu 42%, asa cum revendica sindicalistii care ameninta cu greva, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Lucian Sova.

Citeste si:
Ce salarii au grefierii, cei care ameninta ca blocheaza instantele
Ce salarii au grefierii, cei...

Trenurile de metrou nu au circulat joi dimineata, in intervalul orar 4:00 - 6:00, in urma declansarii unei greve de avertisment de catre Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM).

Sursa foto: Silviu Matei | Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri