Peste 9 milioane de beculete de tip led impodobesc Capitala anul acesta, cu 6 milioane mai multe decat in anii precedenti, iluminatul festiv urmand sa fie aprins, vineri seara, la ora 19, in Piata Constitutiei.

Iluminatul festiv, care este dedicat Centenarului Marii Uniri, va fi aprins de catre doi elevi olimpici (care au castigat locul 1 la Olimpiada Nationala de Franceza si locul 1 la Olimpiada Nationala de Matematica).

Traseul iluminatului festiv insumeaza peste 40 de kilometri de bulevardesi strazi

Potrivit Companiei Municipale Iluminat Public Bucuresti, care a realizat acest proiect, aproximativ 9 milioane de beculete de tip led, cu 6 milioane mai multe decat in anii precedenti (peste 700.000 de siruri luminoase care, desfasurate, au o lungime de 845 de kilometri) vor impodobi Capitala cu ocazia sarbatorilor de iarna, iar traseul iluminatului festiv insumeaza peste 40 de kilometri de bulevarde si strazi secundare, cuprinzand 72 de locatii din Bucuresti, scrie Ziare.com.

Astfel, au fost concepute si create elemente ornamentale relevante pentru identitatea nationala, inspirate din opere de arta ale marilor artisti romani, informeaza sursa citata.

Din totalul de peste 7.000 de elemente decorative, 800 sunt elemente unicat, specifice "Centenarului Marii Uniri". Un exemplu este "Coloana Infinitului", sculptura a lui Constantin Brancusi, care masoara 12 metri inaltime, are o greutate de 110 kilograme si este montata la kilometrul 0 al Capitalei, in Piata Universitatii.

Citeste si:
Iluminatul festiv 2018: Cine a platit cel mai mult? Capitala, in top
Iluminatul festiv de Craciun:...

Un alt element traditional il reprezinta femeile cu tulnic (figurine unicat, de 3,5 metri inaltime, pictate manual), figurine de 3 metri reprezentand perechi de dansatori in hora, imbracati in straie populare, precum si elemente care amintesc de Regalitate, mai precizeaza sursa citata.

Sursa foto: PMB Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Curtea unei foste inchisori devine spatiu destinat Craciunului
Setari Cookie-uri