Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei va incepe pe 1 decembrie de la ora 10:00 in Piata Arcului de Triumf si pe bulevardul Kiseleff. Nu mai putin de 4.000 de militari si specialisti ai MApN, MAI, SRI si SPP vor defila in Capitala, impreuna cu peste 200 de mijloace tehnice, in timp ce aproape 50 de aeronave vor survola orasul.

Aproximativ 4.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale (MApN), Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza si Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu peste 200 de mijloace tehnice si circa 50 de aeronave, intre care si aproximativ 500 de militari din mai multe tari aliate sau partenere, vor participa sambata, 1 Decembrie, incepand cu ora 10.00, la Parada Militara Nationala organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa transmis, joi, de MApN, potrivit Agerpres.

500 de militari din mai multe tari aliate sau partenere

Potrivit sursei citate, detasamentele de militari straini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croatia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia si Ucraina.

Tot in Bucuresti va avea loc sambata, 1 Decembrie, incepand cu ora 8.00, o ceremonie militara si religioasa de depunere de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut, din Parcul Carol I.

Ceremonia de la Alba Iulia

De asemenea, in Garnizoana Alba Iulia, incepand cu ora 15.30, in zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, va avea loc ceremonia militara la care vor lua parte aproximativ 1.600 de militari si specialisti din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii si Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu aproximativ 150 mijloace tehnice si 23 de aeronave militare. In blocurile de defilare se vor regasi militari si tehnica ale armatei poloneze.

Pe timpul ceremoniilor din Bucuresti si Alba Iulia vor fi executate cate 21 de salve de artilerie.

"Activitati similare vor avea loc in marile garnizoane din tara, cu participarea reprezentantilor Armatei Romaniei, precum si in teatrele de operatii in care se afla in misiune militari romani. Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Drapelul national va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale se va ridica Marele Pavoaz", se precizeaza in comunicat.

MApN transmite ca, pentru buna desfasurare a Paradei Militare Nationale, Brigada Rutiera Bucuresti va dispune masuri pentru asigurarea fluentei in trafic si informarea conducatorilor auto asupra restrictiilor rutiere pe arterele care converg catre Piata Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie.

Totodata, oficialii MApN atrag atentia ca folosirea dronelor in spatiul aerian unde se desfasoara manifestarile dedicate Zilei Nationale este interzisa.

Organizatorii evenimentelor de Ziua Nationala a Romaniei recomanda publicului spectator sa vina la ceremonii, pe cat posibil, fara bagaje voluminoase.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Alex Micsik

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri