Peste o mie de persoane au luat parte, sambata, la primirea oficiala a Familiei Regale in gara din Alba Iulia, Custodele Coroanei, Principesa Margareta, si Principele Radu, fiind insotiti de celelalte fiice ale Regelui Mihai, Elena, Sofia si Maria, scrie Agerpres.

Familia Regala a venit la Alba Iulia cu trenul regal si a fost intampinata de oficialitatile locale, printre care s-au numarat presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, si primarul municipiului, Mircea Hava.

La sosirea in gara din Alba Iulia, o fanfara imbracata in uniforme militare similare celor din 1918, a intonat Imnul National al Romaniei si Imnul Regal, dupa care un grup de tineri le-a oferit oaspetilor paine si sare, alaturi de buchete de trandafiri in culorile tricolorului.

Principesa Margareta si Principele Radu i-au salut pe cei prezenti si le-au transmis "La multi ani!", dupa care s-au deplasat spre coloana oficiala, urmand sa participe la evenimentele organizate de Ziua Nationala la Alba Iulia.

Trenul regal, format din cinci vagoane si o locomotiva cu aburi, a ramas in gara din Alba Iulia si va putea fi vizitat, pana la ora 20,00, de catre toti cei care doresc acest lucru.

Citeste si:
Regina-Mama Elena va fi reinhumata la Curtea de Arges
Regina-Mama Elena va fi...

Locomotiva cu aburi a trenului regal a fost fabricata in anul 1922 si poate prinde o viteza de 126 km/ora. Ea face parte dintr-un lot de 70 de bucati ce au fost comandate in anul 2012, primele 20 de bucati fiind livrate in Romania in anul 1913, iar diferenta in anul 1922.

In prezent, este singura locomotiva de acest fel care mai este functionala, dupa o reparatie capitala efectuata in anul 2002.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
1 Decembrie: Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei in Bucuresti
Setari Cookie-uri