Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, sambata, ca intentioneaza sa lanseze in dezbatere la sfarsitul lunii ianuarie un proiect al noii legi a educatiei, subliniind ca raportul Presedintiei, "Romania educata", cuprinde idei care nu au cum sa nu fie luate in seama.

Intrebata in legatura cu raportul 'Romania Educata' lansat de presedintele Klaus Iohannis, Andronescu a spus: "Romania Educata este un program pe care presedintele l-a lansat, cred ca trebuie citit si ce este bun, mers mai departe. Nu vreau sa dezvolt situatii conflictuale. Scoala are nevoie de intelegerea tuturor, de aceea, cand am spus ca i-as imbratisa pe toti profesorii, am spus-o figurativ, dar cu profunzimea celui care stie ca fara profesori nu poti sa faci nimic care sa amelioreze situtia scolii romanesti", conform Agerpres.ro.

Ea a adaugat ca o sa caracterizeze raportul atunci cand il va parcurge va uita cu atentie.

"Eu nu o sa-l caracterizez acum, o sa-l caracterizez atunci cand ma uit cu foarte mare atentie, acum nu am putut sa fiu participanta la lansare pentru ca eram la Bruxelles cu tot guvernul. Am si avut o intalnire cu comisarul pe Educatie (...) O sa discutam, nu vreau sa tai cu cutitul, vreau sa avem o abordare corecta fata de sistemul de invatamant", a mai spus Andronescu.

Intrebata daca raportul va fi inclus in noua lege a educatiei, Andronescu a precizat ca doreste sa lanseze in ianuarie un draft al legii.

"Sunt idei (in raportul presedintelui -n.r.) care nu ai cum sa nu le citesti sa le iei in seama, si daca sunt transformabile in lege, sa le transformi in lege, nu este asta o problema. Eu ma refer la documentul in ansamblul sau. L-a lansat in dezbaterea publica, este foarte important ca este acest lucru. Eu vreau sa lansez un draft de lege probabil spre sfarsitul lunii ianuarie ca sa fie in dezbatere din ianuarie pana in martie si sigur, vreau sa discut cu toata lumea: cu grupurile parlamentare, cu profesorii, cu parintii, cu toata lumea. De aceea, am si inceput, ieri am avut intalniri pe aceasta tema cu reprezentantii federatiei asociatiilor pentru parinti, cu reprezentantii Coalitiei pentru dezvoltarea Romaniei si de la fiecare culegi cate ceva. Cred ca deschiderea trebuie sa fie elementul principal in abordarea acestor aspecte legislative cu precizarea ca iti asumi responsabilitatea pe ce ai scris in lege si ai trimis spre Parlament. Eu am mai facut o incercare in 2009, stiu care sunt mecanismele", a evidentiat ministrul Educatiei.

De asemenea, ea a aratat ca, in opinia sa, trebuie scrisa intr-un preambul al proiectului pentru noua lege viziunea pentru evolutia sistemului in viitor.

"Eu deocamdata vreau sa stabilesc care este structura legii, sa am acceptabilitate pentru aceasta idee. Trebuie sa scriem intr-un preambul viziunea pentru evolutia sistemului? Eu cred ca trebuie. Ce vrem noi de la copiii? Sa le dezvoltam personalitatea capabila sa se adapteze la schimbare, sa aiba acele achizitii necesare? Toate acestea sunt niste provocari", a mai spus Andronescu.

Intrebata in legatura cu ideea lansata de fostul ministru al Educatiei, Valentin Popa, privind introducerea unui bacalaureat tip grila, Andronescu a precizat ca examenul de bacalaureat se da dupa documentele care au fost anuntate la inceputul anului scolar. "Deci nu se face niciun fel de schimbare pe parcursul anului scolar", a mai spus Andronescu.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri