ANM anunta ca va fi avertizare de ninsori abundente si viscol in jumatate de tara, din aceasta noapte pana duminica dimineata. Regiunile sud-vestice se vor afla sub cod portocaliu de vreme severa, noteaza Digi24.

Cod portocaliu si cod galben in tara

Codul portocaliu vizeaza judetete Timis, Caras, precum si zonele montane ale judetelor Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova. Acesta va fi in vigoare de maine dimineata de la ora 6.00 pana duminica la ora 12.00, timp in care va ninge abundent, 60-70 cm de zapada proaspata se vor depune in aceste zone. Vantul va sufla cu putere, la munte va depasi 70 km/h, iar zapada va fi viscolita.

Din aceasta noapte, de la ora 23.00, Banatul, sudul Crisanei, o parte din Oltenia, nordul Munteniei, si zona de munte a Moldovei vor intra sub cod galben de ninsori si vant puternic. Aici se vor depune straturi de 30 cm de zapada, iar vantul va batea cu 45-50 km/h, in special in regiunile sudice si sud-vestice, iar la munte rafalele vor depasi 60 km/h.

Vom avea un weekend cu vreme de iarna in cea mai mare parte a tarii. Mai ferite vor fi Moldova, Maramuresul si Dobrogea.

Ninsorile se vor transforma in ploi, crescand riscul de polei.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Bucurestiul nu se afla sub cod galben de ninsori. Meteorologii anunta ca va ninge si aici in cursul acestei nopti, iar vantul se va intensifica. Weekendul va incepe cu un strat nou de zapada, care insa se va topi pe parcursul zilei de maine. Ninsorile se vor transforma in ploaie, iar treptat stratul de zapada se va topi.

Iarna a fost destul de blanda in prima jumatate a lunii decembrie, dar din aceasta seara, ninsorile se vor intensifica si se vor extinde.

In orele urmatoare, norii se vor inmulti treptat dinspre sud-vestul teritoriului si va ninge in special dupa apus. Strat de zapada mai consistent se va depune in Carpatii Meridionali, in sudul Crisanei, in Banat si local in Muntenia si-n Oltenia. Totodata, in regiunile sudice, sud-vestice si in spatiul montan invecinat, vantul va depasi 70 km/h.

Cateva raze de soare vor putea fi astazi zarite in Bucuresti si se vor atinge maximum 3 grade Celsius. Innorarile se vor accentua spre seara, cand va ninge si vantul va prinde putere. Maine, ninsorile se vor transforma treptat in ploaie, asa ca stratul de zapada depus peste noapte se va topi. Vantul va sufla cu pana la 50 km/h si va accentua senzatia de frig. Precipitatiile vor continua cel putin pana luni, iar temperaturile nu vor trece de 4 grade.

La munte, va fi iarna autentica in perioada urmatoare. Pana duminica, va ninge moderat cantitativ in masivele vestice si in Carpatii Meridonali, unde vantul va sufla cu peste 70 km/h. Apoi, ninsorile se vor muta treptat spre est, iar luni vor fi prezente in Carpatii Orientali si local, in masivele sudice.

Sursa foto: Shutterstock/Roman Mikhailiuk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri