Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente si viscol valabila in opt judete, incepand de sambata, ora 6:00, pana duminica, ora 12:00. De asemenea, peste 11.000 de pompieri, politisti si jandarmi - pregatiti sa intervina in contextul atentionarii de ninsori si viscol.

Potrivit meteorologilor, in intervalul mentionat, in judetele Timis si Caras-Severin, precum si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60-70 l/mp, iar stratul de zapada nou depus va fi semnificativ. In zona montana inalta va fi viscol, iar rafalele vor depasi 70 km/h, potrivit Agerpres.

Peste 11.000 de pompieri, politisti si jandarmi sunt pregatiti sa intervina in sprijinul populatiei in contextul atentionarii de ninsori si viscol emise de Administratia Nationala de Meteorologie, a anuntat, vineri, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog (foto).

"Pentru interventiile din perioada urmatoare sunt pregatiti peste 11.000 de pompieri, politisti si jandarmi. Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta au mobilizat peste 3.500 de pompieri, cu aproximativ 3.000 de mijloace tehnice specifice - precum senilate, autofreze si autospeciale care pot interveni in zone greu accesibile. In functie de intensitatea fenomenelor meteorologice vor fi activate grupele operative de la nivelul unitatilor ISU si vor fi suplimentate efectivele de interventie cu personalul aflat in punctele libere. De asemenea, 1.800 de politisti rutieri sunt pregatiti sa ofere sprijin conducatorilor auto in cazul in care, din cauza ninsorii si a viscolului, pe drumuri se vor inregistra probleme", a declarat Monica Dajbog.

Ea a adaugat ca o atentie deosebita va fi acordata persoanelor care necesita ingrijire medicala permanenta.

"In judetele aflate sub Cod portocaliu se vor convoca comitetele judetene pentru situatii de urgenta si se va asigura permanenta, inclusiv la nivelul primariilor, pe toata durata manifestarii fenomenelor severe. O atentie deosebita va fi acordata persoanelor care necesita ingrijire medicala permanenta, precum femeile insarcinate si pacientii care au nevoie de dializa. In functie de nevoile medicale concrete, aceste persoane pot fi internate preventiv in unitati medicale pentru a evita transferul pe ninsoare puternica sau viscol", a precizat purtatorul de cuvant al MAI.

Monica Dajbog a mai mentionat ca peste 250 de jandarmi montani vor fi la datorie pentru a veni in sprijinul celor ca in acest sfarsit de saptamana se vor afla in statiunile turistice de la munte. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atentionare Cod portocaliu de ninsori si viscol, valabila de sambata dimineata, in noua judete, respectiv o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ si intensificari ale vantului ce vor afecta zone din 18 judete, pana duminica seara.

De asemenea, in intervalul 14 decembrie, ora 19,00 - 16 decembrie, ora 18,00, va fi in vigoare o informare generala de vremea rea. Astfel, pe parcursul perioadei mentionate, aria precipitatiilor se va extinde si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. In noaptea de vineri spre sambata (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sambata (15 decembrie) in Dobrogea va ploua, iar in Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei si, local, in Transilvania vor fi precipitatii mixte si se va forma polei. Local, precipitatiile vor fi importante cantitativ.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri