Celelalte candidate in finala anchetei au fost poloneza Agnieszka Radwanska, taiwaneza Su-Wei Hsieh si tunisianca Ons Jabeur, scrie Agerpres. Radwanska s-a calificat in aceasta faza a anchetei cu o lovitura reusita in partida sa cu brazilianca Beatriz Haddad Maia de la Auckland, Hsieh a candidat cu o faza realizata in meciul cu chinezoaica Qiang Wang de la Hiroshima, iar Ons Jabeur, cu o realizare din partida cu Daria Kasatkina in turneul de la Moscova.

Halep s-a impus cu lovitura lunii martie, care a strans 48% din voturi, fiind urmata de Radwanska (lovitura lunii ianuarie), 31%, Hsieh (lovitura lunii septembrie), 11%, si de Jabeur (lovitura lunii octombrie), 10%.

In prima faza a anchetei au existat doua grupe de cate cinci propuneri, Simona Halep avand chiar doua nominalizari in Grupa A (castigatoarele anchetelor lunare din perioada ianuarie - mai). A doua nominalizare a fost cu o lovitura reusita in turneul de la Roma (stop la fileu din pozitie dificila), din mai, in fata Mariei Sarapova, la scorul de 4-6, 6-1, 2-1, 0-30. Cele mai votate doua nominalizari din fiecare grupa s-au calificat pentru faza finala a anchetei.

Radwanska castigase ultimele cinci editii ale anchetei. Simona Halep, care incheie al doilea an consecutiv ca numarul unu mondial, a castigat si titlul WTA de Favorita a Fanilor, fiind desemnata recent si campioana mondiala ITF in 2018.

Revista presei 18 octombrie:...
Citeste si: Revista presei: Tinerii casatoriti risca pana la 5.000 de lei amenda