Ecaterina Andronescu nu isi mai doreste profesori fara titularizare: Este greu sa fii in fata elevilor daca tu esti de nota 5

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, este de parere ca trebuie gasita "o formula" in asa fel incat cei care nu promoveaza examenul de titularizare sa nu mai fie acceptati in sistemul de invatamant, "nici macar suplinitori".

"Este greu sa fii in fata elevilor daca esti tu un profesor de nota 5. Si, de aceea, probabil ca vom gasi o formula in asa fel incat cei care nu promoveaza examenul de titularizare sa nu mai poata fi cuprinsi in invatamant nici macar suplinitori", a spus Ecaterina Andronescu duminica seara, la Digi24.

In context, ea a subliniat ca trebuie luate in considerare scolile pedagogice, mentionand ca pedagogia si principalele elemente pedagogice "se lipesc mult mai bine" la varste mai mici.

Andronescu anunta noutati in Educatie: Elevii care pierd ritmul fac ore suplimentare, procedura de achizitie a manualelor va fi schimbata

De asemenea, ministrul a vorbit si despre noua lege a educatiei, care trebuie trimisa in Parlament pana la sfarsitul lunii martie, reamintind ca intentioneaza sa lanseze in dezbatere, la sfarsitul lunii ianuarie, proiectul acesteia.

Citeste si:
Contract intre Alexandru Cumpanasu si ministrul Andronescu
Contract incheiat de...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Potrivit Ecaterinei Andronescu, viitoarea lege a educatiei trebuie sa dea "viziune de dezvoltare" invatamantului, iar elevii trebuie sa invete sa se adapteze la schimbarile din viata lor.

Ea a facut referire si la prioritatile mandatului sau de ministru, printre care dotarea fiecarei clase cu o tabla inteligenta sau invatarea predarii digitale la ore, proces de formare profesionala in care vor intra 55.000 de profesori.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri