"Este greu sa fii in fata elevilor daca esti tu un profesor de nota 5. Si, de aceea, probabil ca vom gasi o formula in asa fel incat cei care nu promoveaza examenul de titularizare sa nu mai poata fi cuprinsi in invatamant nici macar suplinitori", a spus Ecaterina Andronescu duminica seara, la Digi24.

In context, ea a subliniat ca trebuie luate in considerare scolile pedagogice, mentionand ca pedagogia si principalele elemente pedagogice "se lipesc mult mai bine" la varste mai mici.

Andronescu anunta noutati in Educatie: Elevii care pierd ritmul fac ore suplimentare, procedura de achizitie a manualelor va fi schimbata

De asemenea, ministrul a vorbit si despre noua lege a educatiei, care trebuie trimisa in Parlament pana la sfarsitul lunii martie, reamintind ca intentioneaza sa lanseze in dezbatere, la sfarsitul lunii ianuarie, proiectul acesteia.

Elevi din Timisoara, finala...
Citeste si: Elevi din Timisoara, finala la NASA: statul nu ii sprijina deloc

Potrivit Ecaterinei Andronescu, viitoarea lege a educatiei trebuie sa dea "viziune de dezvoltare" invatamantului, iar elevii trebuie sa invete sa se adapteze la schimbarile din viata lor.

Ea a facut referire si la prioritatile mandatului sau de ministru, printre care dotarea fiecarei clase cu o tabla inteligenta sau invatarea predarii digitale la ore, proces de formare profesionala in care vor intra 55.000 de profesori.

Sursa foto: Agerpres Foto