Conducerea Spitalului de Urgenta Craiova a postat un anunt la sediul institutiei si postat pe Facebook, potrivit caruia medicii rezidenti nu mai beneficiaza de hrana gratuita de la inceputul lunii ianuarie. Referitor la acest anunt, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca un medic rezident are salariul incepand de la 2.500 in primul an, pana la 6.000 in ultimul an, iar 10 lei de doua ori pe luna nu ar fi foarte mult.

“Va rugam sa informati medicii rezidenti care efectueaza garzi in sectia dumneavoastra ca spitalul va asigura masa doar pentru medicii specialisti sau primari. Medicii rezidenti care doresc sa manance la bucatarie a spitalului o pot face contra cost”, a fost anuntul facut de Spitalul Clinic de Urgenta Craiova.

"Medicii rezidenti nu beneficiaza de norma de hrana, de acea mancare in garda. Firma de catering asigura gratuit pentru ca asa dorea. La un moment dat, firma a spus: sunt mai multi medici rezidenti, nu mai dorim sa le asiguram norma. Si atunci spitalul a spus- daca doriti sa luati masa contra a zece lei. A fost doar o chestiune de Craiova. Un medic rezident are salariul incepand de la 2.500 in primul an, pana la 6.000 in ultimul an. Deci, 10 lei de doua ori pe luna nu cred ca ar fi foarte mult", a spus Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Totodata, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, sustine ca in acest moment nu se pune problema ca medicii rezidenti sa fie pusi sa plateasca studiile daca vor sa plece din tara dupa ce termina rezidentiatul.

"Nu am spus niciodata chestiunea asta cu platitul studiilor. Am spus ca trebuie sa gasim solutii sa tinem medicii in tara, pentru ca statul roman investeste mult intr-un medic si pregatire profesionala si financiar. Avem nevoie sa ne respectam rezidentii. In acest moment nu se pune problema", a declarat, miercuri, Sorina Pintea, la Realitatea TV, intrebata daca rezidentii vor fi pusi sa plateasca studiile in cazul in care vor sa plece din tara dupa ce termina rezidentiatul.

1994 Se deschide la Craiova...
Citeste si: 1994-Se deschide la Craiova linia de asamblare a Daewoo

Ministrul a spus ca rezidentii trebuie respectati.

"Eu am spus intotdeauna ca noi trebuie sa avem grija de rezidentii nostri, dar pornind de la pregatirea profesionala. Trebuie sa ii pregatim asa cum trebuie. Am facut la un moment dat o declaratie ca nu sunt bine pregatiti si am fost inteleasa gresit. Eu, de fapt, vreau sa spun ca trebuie sa ne respectam rezidentii, dar respectul vine din felul in care ii pregatim, sa le asiguram posibilitatea sa invete", a explicat Pintea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Investitii de 71 MIL. lei la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti