Aproximativ 100 de persoane, reprezentanti ai societatii civile din zona Moldovei, s-au intalnit luni la Iasi pentru a lua parte la lansarea Asociatiei ''Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei''.

Initiatorii acestui demers sunt reprezentantii asociatiilor "Moldova vrea autostrada" si "Impreuna pentru A8", care au militat pentru construirea autostrazii Iasi-Targu Mures.

"Este necesara o voce regionala puternica, care sa promoveze marile teme la Bucuresti. Printre fondatori se numara personalitati din toate cele opt judete ale Moldovei", a declarat istoricul Dorin Dobrincu, presedintele Asociatiei "Moldova vrea autostrada", noteaza Agerpres.

Un alt membru fondator al "Miscarii pentru Dezvoltarea Moldovei", Catalin Urtoi, a declarat ca noua asociatie nu se doreste a fi o initiativa politica, membrii sai militand pentru dezvoltarea infrastructurii din estul Romaniei.

"E vorba de proiectele regionale. De aceea a fost necesara aceasta unire a asociatiilor din Moldova. Ma refer la infrastructura, la cele doua autostrazi, A8 si A7, la Spitalul Regional de Urgenta, in educatie avem mari lacune si foarte multe probleme in ceea ce priveste infrastructura din educatie. Ma refer in primul rand la scolile si gradinitele din comune. Nu exista sali de sport, sali de curs civilizate, chiar lipsa unor scoli, gradinite. Dincolo de proiectele regionale sunt si proiecte locale pe care fiecare membru al Miscarii si le sustine. Noi la Iasi avem mai multe proiecte. Vom insista cu precadere asupra soselei de centura care va trebui sa faca conexiunea cu autostrada A8 si podul de la Ungheni, vom insista asupra Spitalului de Copii Sf Maria. Acest spital poate fi introdus si in zona proiectelor regionale pentru ca deserveste intreaga Moldova. Ne referim si la o sala polivalenta. Sunt proiecte pe care de-a lungul anilor fiecare decident politic le-a tot spus, le-a tot evidentiat, dar din pacate nu s-a facut nimic", a declarat Catalin Urtoi, presedintele Asociatiei "Impreuna pentru A8".

La randul sau, un alt initiator, jurnalistul Dan Radu, a declarat ca Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei se doreste a fi pe cat posibil "o platforma pentru oamenii competenti si oamenii onesti care doresc sa actioneze intr-o forma sau alta", "sa readucem cetatenii competenti, oamenii cu expertiza, oamenii care prin efortul lor pot modifica intr-o forma realitatea actuala".

Psihoterapeutul Daniela Mitrofan, la randul sau membru fondator al Miscarii pentru Dezvoltarea Moldovei, a declarat ca pentru punerea in aplicare a proiectelor membrii organizatiei vor face presiuni asupra alesilor locali si parlamentarilor in vederea identificarii resurselor financiare necesare.

"E nevoie de implicarea fiecaruia dintre noi. Moldova are nevoie sa ii aratam ca oamenii lupta pentru ea, ca luptam pentru indepartarea stereotipurilor. Vrem sa depasim ideile conform carora moldovenii nu fac nimic, nu se schimba. Auzim asta zilnic. Daca suntem implicati si vom ajuta lucrurile se vor schimba. Oamenii care ies in strada sustin aceasta Miscare pentru ca e un proiect care e in folosul tuturor. Asta asteptam cu totii sa ne implicam", a declarat Daniela Mitrofan.

Initiatorii Miscarii pentru Dezvoltarea Moldovei au negat ca isi doresc secesiunea. Totodata ei au afirmat ca deocamdata nu intentioneaza sa isi transforme Miscarea in partid politic.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri