Grecia, Bulgaria, Slovenia, Letonia, Spania, Marea Britanie si Romania sunt statele din Uniunea Europeana care in 2016 aveau cel mai mic numar de medici generalisti raportat la populatie, arata datele publicate joi de Oficiul European de Statistica (Eurostat), potrivit Agerpres.

In majoritatea statelor membre, in 2016 existau intre 60 si 120 de medici generalisti la suta de mii de locuitori. Doua tari au raportat peste 160 de medici generalisti la suta de mii de locuitori: Portugal (253) si Irlanda (179). Acestea sunt urmate de Austria, Olanda si Franta, unde erau intre 150 si 160 de medici generalisti la suta de mii de locuitori.

La polul opus, cel mai mic numar de medici generalisti raportat la suta de mii de locuitori se afla in Grecia (42), Bulgaria (64), Slovenia (68), Letonia (72), Spania (75), Marea Britanie (76) si Romania (77).

Potrivit ultimelor date ale INS, in 2017 in Romania numarul total de medici era de aproape 58.600, dintre care aproximativ 36.800 lucrau in mediul public si 21.800 in mediul privat.

Totodata, un studiu realizat de PALMED arata ca, in tara noastra exista unitate medicala la aproape 12.000 de romani. Asa stau, in medie, lucrurile in mediul rural, dar exista judete in care o entitate medicala deserveste si peste 30 de mii de oameni. La nivel national, doar una din 10 unitati medicale de stat se afla in mediul rural. De cealalta parte, mediul privat a repartizat una din cinci entitati medicale la tara.

Sursa foto: Shutterstock / Monika Wisniewska

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri