Ministerul Energiei: Numarul consumatorilor afectati de avariile produse la reteaua de energie electrica, in scadere la 70.000

Circa 70.000 de consumatori sunt afectati, in prezent, de avariile produse la reteaua de energie electrica, numarul acestora scazand la jumatate fata de ziua de sambata, informeaza Ministerul Energiei.

"Ca urmare a interventiei echipelor de remediere a avariilor produse de vremea extrema in retele de furnizare si distributie a energiei electrice, numarul consumatorilor nealimentati cu curent electric a scazut la jumatate. Astfel, in prezent, sunt afectati circa 70.000 de consumatori, fata de 150.000, varful de consumatori inregistrat ieri. Ministerul Energiei a solicitat inca de ieri operatorilor din sistem suplimentarea echipelor de lucru in teren. Astfel, astazi se actioneaza cu un numar dublu de echipe, respectiv 215", se arata in comunicatul citat, conform Agerpres.ro.

Potrivit ministerului de resort, cat priveste judetele cele mai afectate de la aceasta ora, situatia se prezinta astfel: in judetul Calarasi - numarul consumatorilor inca nealimentati cu energie electrica a scazut de la circa 30.000 la 16.113, judetul Ialomita - se confrunta in continuare cu un numar de 31.987 de consumatori fara curent electric, in scadere cu circa 20.000, iar judetul Giurgiu - inregistreaza 12.190 de gospodarii nealimentate, fata de varful de aproximativ 30.000.

Alte judete afectate sunt: Ilfov (4.517), Braila (2.602), Buzau (1.968) si Dambovita (1.118).

Ministerul Energiei mentioneaza ca va supraveghea intreaga actiune a operatorilor de distributie in limitele sale legale, pana cand situatia va reveni la normal, in intreaga tara.

Citeste si:
Angajatii de la Energie nu si-au primit salariile: care ar fi motivul
Angajatii Ministerului...

Sursa foto: chinasong / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Cazul unui pacient externat la cerere: după o săptămână a ajuns aproape în comă
Setari Cookie-uri