PMB: Elevii care invata in Capitala vor circula gratuit, de luni, cu transportul in comun

Elevii care invata in scolile si liceele din Capitala vor circula gratuit cu transportul in comun incepand de luni, potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), informeaza Agerpres.

"Conform HCGMB 838/12.12.2018, votata de Consiliul General, la initiativa Primarului General, Gabriela Firea, Primaria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucuresti STB SA, acorda gratuitate pentru toti elevii din invatamantul preuniversitar obligatoriu acreditat/ autorizat care frecventeaza cursurile unei institutii de invatamant din Capitala. Elevii care frecventeaza o unitate de invatamant din Bucuresti, care au domiciliul in Capitala, beneficiaza de gratuitate la abonamentul lunar urban general. Si elevii care locuiesc in Judetul Ilfov vor beneficia de acest drept, in plus vor putea beneficia si de un abonament lunar valabil pe linia regionala de domiciliu", precizeaza sursa citata.

Potrivit PMB, gratuitatea se aplica doar pentru abonamentul urban general si pentru cel valabil pe linia regionala de domiciliu si se acorda numai elevilor din invatamantul acreditat/ autorizat (curs de zi, frecventa redusa), primar, gimnazial, liceal si profesional, care au varsta pana la 18 ani sau pana la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.

Pentru elevii claselor pregatitoare si cu varsta de pana la 14 ani, abonamentele se elibereaza in baza adeverintei doveditoare/ carnetului de elev, cu stampila unitatii de invatamant acreditate/ autorizate pentru anul in curs si copie dupa certificatul de nastere. Pentru elevii cu varsta de peste 14 ani, abonamentele se elibereaza in baza adeverintei doveditoare/ carnetului de elev, cu stampila unitatii de invatamant acreditate/ autorizate pentru anul in curs si copie dupa actul de identitate, mentioneaza PMB.

Abonamentele gratuite vor fi reincarcate lunar, pe cardurile deja existente, nefiind necesara emiterea de carduri noi decat pentru elevii care nu detin un card electronic de calatorie, nominal.

Citeste si:
Turcan: Transport gratuit pentru elevi, sub sancțiunea încetării...
Raluca Turcan: Transport...

La prima emitere, cardul de calatorie nominal, este gratuit. Elevii care au detinut carduri nominale de calatorie si nu se mai afla in posesia acestora, au posibilitatea achizitionarii unui nou card la tariful de 4,7 lei, releva comunicatul.

Abonamentele utilizate in prezent sunt valabile pana la expirare, apoi pot fi reincarcate gratuit la oricare dintre Centrele de Emitere si Reincarcare Carduri STB SA, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: Shutterstock / Marius GODOI

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ev. Națională 2020, etapa specială, de luni. Peste 200 de absolvenți, inscriși
Setari Cookie-uri