O a treia persoana a murit, infectata cu o bacterie periculoasa, la "Marius Nasta"

Inca un pacient internat la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti a murit, dupa ce a fost infectat cu o bacterie periculoasa. Este a treia persoana care a murit in acest spital contaminata cu aceasta bacterie.

Pacienta internata la Institutul „Marius Nasta” care a decedat suferea si de alte afectiuni grave. De asemenea, un alt pacient care este posibil sa fi fost infectat cu acinetobacter se afla in stare grava. Medicii mentioneaza insa ca barbatul a fost internat pentru multiple accidente vasculare.

Oficialii spitalului sustin ca bacteria a fost adusa de la Institutul Matei Bals, de un pacient deja infectat, pe care l-au transferat, desi stiau ca are aceasta bacterie, informeaza Ziare.com.

Ioan Cordos, sef Sectie Chirurgie Toracica, a precizat ca in spatiul public se discuta doar despre bacterie, si nu despre bolile de fond.

"Nu am cum sa fiu de acord (cu situatia) . Se discuta doar despre bacterie, nu si despre bolile de fond. Ceilalti pacienti care au murit erau grav bolnavi, le trebuia doar un bobarnac ca sa decedeze. Populatia o sa inteleaga ca aici sunt bacterii care daca se interneaza sar in carca lor. Bacteria a venit de la Bals (Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals), a fost transferat un pacient ca sa fie tratat aici.

Citeste si:
Beatrice Mahler: Scăderea cazurilor depinde de cum aplicăm măsurile...
Beatrice Mahler, manager...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Pacientii vin aici cu boli grave, iar lumea crede ca mor de la bacterii. De ce sa nu punem punctul pe y? Pacientul a venit ca sa moara aici, era grav. Aici vin pacienti sa se trateze de boli grave, din cauza asta mor, nu din cauza bacteriei".

Intrebat daca se stia ca pacientul este infectat in momentul in care a fost transferat de la Institutul Matei Bals, medicul a raspuns afirmativ.

"Da, era semnat si scris pe foaie. Pacientul nu putea fi tratat mai bine in alta parte. Daca avea o sansa, la noi o avea, nu la Bals. Ne asumam. Stiam ca era infectat. Avea insuficienta pulmonara severa", a explicat acesta.

Intrebat daca acest pacient transferat este cauza infectiei din spital, cadrul medical a replicat: "Nu, nu i-am pus la gramada. Asta incercam sa stabilim acum (cum s-a raspandit bacteria - n.red.) ".

Citeste si:
Dr. Adrian Marinescu: Asimptomaticii pot dezvolta o formă severă de...
Dr. Adrian Marinescu despre...

Blocul operator si sectia ATI de la Institutul Marius Nasta au fost inchise in urma rezultatelor testelor efectuate de inspectorii DSP, scrie Digi24.

DSP a decis sa inchida blocul operator si sectia de terapie intensiva dupa ce rezultatul controalelor a aratat ca exista acolo o bacterie periculoasa care a ucis deja doi oameni.

”Ministerul Sanatatii a fost informat de catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti ca, in aceasta dupa amiaza, inspectorii sanitari au decis sistarea activitatii blocului operator si a sectiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului National de Pneumoftiziologie “Marius Nasta””. Masura a fost luata dupa ce rezultatele probelor prelevate in cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca si cele ale probele recoltate in data de 13.02.2019 de catre reprezentantii DSPMB din unitatea respectiva”, au transmis, marti, reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Potrivit acestora, colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB considera necesara instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Acinetobacter baumanii in cadrul institutului.

Citeste si:
O gravidă, depistată cu COVID-19, a decedat în timpul transferului...
O gravidă, depistată cu...

”Reluarea activitatii va fi posibila numai dupa ce se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”, a mai trimis Ministerul Sanatatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri