Zeci de silvicultori s-au strans marti in fata Camerei Deputatilor, cu scopul de a cere Parlamentului sa respinga proiectul de lege depus de Liviu Dragnea si alti 6 social-democrati prin care bisericile primesc terenuri forestiere pe care le-au avut in folosinta sau administrare, insa nu si in proprietate.

In total, ar fi vorba de 650.000 de hectare care ar urma sa fie cedate Bisericii, iar aceasta lege ar deschide calea spre multe abuzuri si creeaza inclusiv posibilitatea ca orice persoana juridica sa formuleze cereri de constituire a dreptului de proprietate, chiar daca titlurile de proprietate au fost anulate prin hotarari judecatoresti ramase definitive.

"Prejudiciul este cuprins intre 3,2 si 6,5 miliarde de euro din patromoniul public al statului roman. Am adus la cunostinta tuturor parlamentarilor, atat de la Senat, Cat si din Camera Deputatilor, dl presedinte al Camerei Deputatilor Liviu Nicolae Dragnea, dl presedinte al Comisiei pentru agricultura Stanescu si tuturor membrilor comisiei respective", a declarat, pentru Epoch Times Romania, Silviu Geana, presedintele Federatiei Sindicatelor din Silvicultura Silva.

El a precizat ca de la Dragnea nu a primit niciun raspuns, iar cei din comisie ignora subiectul, scrie Ziare.com.

"Ieri am avut o dezbatere in Comisia de agrcultura si silvicultura. Se incearca sa se gaseasca o varianta eleganta, ni s-a spus ca nu e o prioritate pentru comisie si ca se va solicita un punct de vedere din partea Guvernului Romaniei", a mai spus liderul sindical.

Geana a spus ca a avut o discutie si cu ministrul de Finante Eugen Teodorovici care s-ar fi declarat in privat impotriva proiectului, insa nicio masura concreta nu a fost luata.

"Ministrului de Finante Eugen Teodorovici i-am prezentat situatia si i-am spus ca pentru acest important proiect de lege Guvernul nu a transmis Parlamentului un punct de vedere oficial si de asemenea i-am spus dlui Teodorovici ca in calitatea domniei sale el este garantul patrimoniul statului roman. Domnia sa, cel putin declarativ, ne-a spus ca l-am castigat de partea noastra", a precizat Geana.

Sindicalistii din silvicultura spun ca vor continua protestele pana cand proiectu va fi respins. Ei au explicat in revendicarile lor de ce e ilegal si neconstitutional si ce efecte grave va avea asupra mediului si economiei tarii.

Sursa foto: Shutterstock/ misha reme

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Silvicultorii protesteaza si cer stoparea retrocedarilor ilegale