Spitalul Clinic Sanador a anuntat, marti, ca a suspendat activitatea chirurgicala a medicilor care s-au ocupat de copilul de un an si zece luni care a murit anul trecut in unitatea spitaliceasca, dupa o operatie de hernie inghinala.

Decizia Spitalului Sanador a fost luata in urma cercetarilor efectuate de Colegiul Medicilor Bucuresti in cazul decesului, potrivit unui comunicat de presa.

"Spitalul Clinic Sanador anunta ca, in urma cercetarilor efectuate de Colegiul Medicilor Bucuresti in cazul decesului copilului Stefan Alexandru Duta, activitatea chirurgicala a medicilor sanctionati a fost suspendata. Mentionam ca Spitalul Clinic Sanador a reziliat imediat dupa decesul copilului contractele de colaborare cu medicii din echipa operatorie principala", se arata in comunicatul de presa.

Sanador precizeaza ca activitatea Sectiei de Pediatrie, precum si a celor 18 linii de garda permanente care deservesc toate sectiile spitalului, se desfasoara in continuare in parametri normali.

"Ca oameni si profesionisti, suntem recunoscatori pentru fiecare viata salvata, fiecare clipa castigata, fiecare batalie cucerita in fata suferintei. Pierderea unei vieti, si cu atat mai mult pierderea unei vieti de copil, este cel mai critic eveniment din viata oricarui medic salvator si a oricarui spital care trateaza cazuri medicale complexe, asa cum se intampla zilnic la Spitalul Clinic Sanador.

Cercetarea interna realizata de managementul spitalului indica faptul ca nevoile medicale intra si post-operatorii ale pacientului nostru au fost adresate in acord cu practicile curente din chirurgia pediatrica internationala si au tinut cont de toate afectiunile pacientului anterioare internarii in spital, asa cum rezulta din Foaia de Observatie, singurul document care inregistreaza in mod obiectiv evolutia pacientului.

Ne exprimam intreaga disponibilitate si deschidere de colaborare cu institutiile statului implicate in cercetarea acestui caz si dorim sa punem la dispozitia acestora toate documentele medicale si informatiile care sa ajute la determinarea exacta a evenimentelor", potrivit sursei citate.

Colegiul Medicilor a finalizat, luni, ancheta in cazul copilului de un an si zece luni care a murit anul trecut la spitalul Sanador din Bucuresti, dupa o operatie de hernie inghinala. In urma anchetei s-a stabilit ca medicii sunt vinovati, pentru ca nu au supravegheat copilul cum trebuie dupa operatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri