Ministrul Muncii anunta majorari "spectaculoase" pentru pensionarii care au lucrat in grupele I si II de munca

Pensiile aferente lunii aprilie vor incepe sa fie platite de luni, iar pentru pensionarii care au lucrat in grupele I si II de munca majorarea va fi spectaculoasa, a declarat, duminica, ministrul Muncii, Marius Budai.

El a dat asigurari ca toate pensiile vor fi platite pana la data de 15 aprilie.

"Noi, incepand de luni, facem plata aferenta lunii aprilie pentru tot ce inseamna pensii si, datorita si Sarbatorilor de Paste, dar si a noului calendar de plata a pensiilor, pana in data de 15 aprilie orice pensionar din Romania va avea banii acasa, indiferent de forma de plata. Intr-adevar, sunt cresteri spectaculoase pentru cei care au lucrat in grupa I si a II-a de munca si nu li s-a acordat punctaj. Eu tot timpul am vrut sa fiu un om exact si ma refer la faptul ca intr-adevar sunt diferente mari de bani, dar diferente de care sa vorbesc sunt si cele care sunt incluse de la 1 octombrie pana in prezent. Intr-adevar, peste 33.000 de decizii din cele 42.000 pe care le-am promis pana in Sarbatorile de Paste deja sunt expediate catre pensionari, majoritatea dintre ele sunt deja puse in plata, iar in jurul Sarbatorilor de Paste, cand se platesc diferentele pentru pensii, acesti romani ai nostri vor primi acasa diferentele de bani. Suntem in dinamica exacta pe care eu mi-am dorit-o (...) Acum suntem in postura sa dam vesti foarte bune acestei categorii de pensionari", a afirmat Budai, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Ministrul Muncii a explicat ca este vorba despre o categorie de pensionari care au iesit la pensie pe anumite legi speciale, insa nu li s-au acordat sumele aferente grupelor de munca.

"A fost o categorie de pensionari care au iesit la pensie pe anumite legi speciale si, in momentul iesirii la pensie, nu li s-au acordat grupe de munca conform perioadei lucrate in grupe de munca - fie in grupa I, fie grupa a II-a, fie in conditii deosebite sau speciale cum se numesc acum. Au asumat cand nu era o lege prevazuta in programul de guvernare, dar majoritatea parlamentara si-a asumat aceasta lege in Parlament. A fost votata, a fost promulgata, iar noi, Guvernul, Ministerul Muncii, prin Casa Nationala de Pensii Publice, nu facem nimic altceva decat sa punem in practica aceasta lege", a precizat el.

Citeste si:
Beneficiarii biletelor de tratament balnear pot reveni în hoteluri
Ministrul Muncii:...

Seful de la Munca a dat asigurari din nou ca majorarea de pensii prevazuta a fi aplicata de la 1 septembrie, de la 1.100 la 1.265 de lei, nu este in pericol si sunt banii necesari in buget.

"Bineinteles, inca o data, vreau sa mentionez ca acea majorare de la 1 septembrie, de la 1.100 la 1.265 de lei, in ciuda tuturor declaratiilor panicoase ale colegilor din Opozitie, daca ne uitam in buget, banii sunt prinsi acolo si nici acele majorari nu sunt in pericol, cum nu sunt nici aceste majorari conform recalcularii, pentru ca au fost foarte multe declaratii si eu inaintea Sarbatorilor de Paste vreau sa aduc impreuna cu colegii mei din Ministerul Muncii si cu tot Guvernul un zambet pe buzele pensionarilor. Au fost tot timpul intrebari ca dureaza, ca nu dureaza, de cand incepem recalcularile. Vreau sa fac inca o data precizarea ca avem nevoie de soft, avem nevoie de o perioada de probe, de o perioada de calcule in paralel, algoritmi matematici, dar acum suntem in postura in care cu bucurie anunt ca peste 33.000 din deciziile promise pe care le voi recalcula impreuna cu colegii mei din casele teritoriale de pensii sunt deja trimise prin factorii postali catre pensionari", a mentionat acesta.

Sursa foto: Agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »



Citește și
Cîtu: Creşterea pensiilor cu 40% ar însemna dezastru
Setari Cookie-uri