Mama unei eleve a publicat pe internet lucrarea fiicei sale de la simularea examenului de Bacalaureat, proba scrisa de Limba si literatura romana. Pe foaie apare stampila Colegiului National Mihai Eminescu din Satu Mare, iar paginile cu nemultumirile tinerei sunt numerotate de la 1 la 6. ”O lectie de viata pe care am invatat-o de la fiica mea de 17 ani… Mi-as dori sa ajunga si la cei carora le este adresata de fapt”, a spus aceasta.

Lucrarea publicata pe internet a fost notata cu 1 si apartine presedintelui Consiliului Judetean al Elevilor Satu Mare. Nu este singura din judet care a dat #foaiagoala la simularea de Bacalaureat. Inspectoratul Scolar Satu-Mare a publicat inca de pe 18 martie, ziua simularii la Limba si literatura romana, un comunicat de presa in care precizeaza ca ”Au fost semnalate situatii in care elevi din judetul Satu Mare au refuzat sa raspunda la cerintele formulate de subiecte, predand foaia goala”.

"Mesajul este cat se poate de firesc, poate nu neaparat in concordanta cu subiectul de acum. Exprimarea elevei este una destul de generala, iar principalul mesaj era ca elevilor li se cere sa memoreze prea mult. In ultima vreme, s-a mai schimbat structura subiectelor si numai unul dintre subiectele de la romana apeleaza la memoria lor. Se pot lua in seama unele sugestii. Am citit lucrarea cu cativa colegi. Si cu eleva am discutat. Nicidecum nu ne-am gandit la vreo pedeapsa. Este un fel de independenta, de maturitate", a declarat Liviu Rotaru, directorul Colegiului Mihai Eminescu din Satu Mare, conform HotNews.

"Nu neaparat ca incurajez astfel de atitudini, dar de multe ori si noi, profesorii, ne exprimam nemultumirile", a mai spus dascalul.

In privinta noilor schimbari propuse in educatie, directorul spune ca examenul de bacalaureat ar necesita unele modificari.

"In primul rand, reformele prea dese sunt deranjante. Dar in privinta Bacalaureatului ar trebui sa fie o modificare tinand cont de rezultatele pe care le avem. Cand zic modificare, ma refer la modificare in functie de nivelul de pregatire si de activitatile lor", a spus directorul. El considera ca procentul de promovare la simularea examenului de bacalaureat la clasa a XII-a - 67,78% - este destul de mic.

Pe una dintre foi, profesorul care a corectat a simtit nevoia sa mentioneze cu rosu: ”am citit” alaturi de un emoticon. Pe ultima foaie, apare o alta observatie, tot cu rosu: ”foarte bine argumentat si concis”.

Andreea Alexandra Varga, eleva care si-a scris nemultumirile in foaia de examen, este presedinta Consiliului Elevilor din Colegiul National "Mihai Eminescu", dar si din judetul Satu Mare.

La simularea bacalaureatului, eleva a scris sase pagini cu nemultumirile fata de sistemul de educatie, alaturandu-se astfel protestului #foaiagoala initiat de Consiliul National al Elevilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri