Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta a intrerupt mandatul unei asistente sefe numita interimar, a dat un avertisment scris unei alte asistente si o atentionare directorului de ingrijiri, toate acestea dupa ce ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a constatat mai multe nereguli in urma unei vizite inopinate.

"Conducerea SCJU 'Sfantul Apostol Andrei' Constanta a finalizat ancheta interna demarata in cursul zilei de luni, dupa vizita inopinata a Ministrului Sanatatii, Sorina Pintea. Conform legislatiei in vigoare, s-au luat urmatoarele masuri: - incetarea mandatului de asistent sef interimar pentru asistenta din Sectia Clinica Neurologie; - acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul sectiei UPU-SMURD Constanta, care a fost de serviciu in zona de triaj, in data de 7 aprilie; - Directorul de Ingrijiri a primit o atentionare privind intensificarea controalelor pe sectiile unitatii, in consecinta, au fost demarate verificari in toate sectiile", se arata intr-un comunicat de presa transmis de SCJU Constanta, scrie Agerpres.

Pintea: Am gasit "dezastru, mizerie, debandada, o lipsa de organizare totala"

Conform sursei mentionate, niciuna dintre salariate nu a mai fost sanctionata pana in prezent, iar deciziile au fost luate in conformitate cu prevederile legale din Codul muncii, coroborat cu prevederile Regulamentului Intern al SCJU "Sfantul Apostol Andrei" Constanta.

Masuri au fost luate si la nivel administrativ.

"In sectia de neurologie vor fi demarate lucrari de igienizare. O procedura similara a avut loc si in anul 2016, iar in anul 2018 a fost inlocuit tot mobilierul (paturi, saltele, noptiere, mese si scaune). Facem insa precizarea ca sectia Clinica Neurologie nu a fost niciodata reabilitata, urmand ca lucrarile sa inceapa dupa finalizarea reabilitarii sectiei Obstetrica Ginecologie 1. Totodata, conducerea SCJU a organizat sedinte cu toti medicii sefi si asistentele sefe unde s-au discutat problemele administrative, s-a atras atentia asupra respectarii protocoalelor medicale si s-a solicitat cresterea gradului de curatenie. Mentionam ca astfel de intalniri au loc periodic", se mai precizeaza in comunicat.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a propus demiterea asistentei sefe de la Sectia de neurologie, precum si sanctionarea unei asistente de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) si a directorului de ingrijiri, in urma unei vizite pe care a efectuat-o, in noaptea de duminica spre luni, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei" din Constanta.

Ministrul a spus, la finalul vizitei care a durat aproximativ o ora, ca la Sectia de neurologie a gasit "dezastru, mizerie, debandada, o lipsa de organizare totala", mentionand ca povestea cu "merge si asa" nu o mai tolereaza. Sorina Pintea a discutat si cu apartinatori ai pacientilor aflati la UPU, acestia reclamand ca se asteapta prea mult pentru preluarea bolnavilor de medici si ca nu primesc informatiile necesare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri