Aproape 106 kilometri de traseu de transport al agentului termic in Capitala ar putea fi reabilitati cu peste 1 miliard de lei, un proiect de hotarare pe aceasta tema regasindu-se pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din 23 aprilie, noteaza Agerpres.

Proiectul prevede aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul "Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucuresti (25 de obiective insumand o lungime de traseu de 105,969 km)". Finantarea investitiei se va realiza din alocatii de la bugetul local si/sau din alte fonduri legal constituite cu aceasta destinatie, fonduri nerambursabile in masura contractarii cererii de finantare.

"Realizarea proiectului (...) trateaza etapa a doua de modernizare a retelei de transport a agentului termic si presupune redimensionarea hidraulica a retelei de transport a apei fierbinti si inlocuirea conductelor clasice din otel existente cu conducte noi din otel, in solutie preizolata. (...) Obiectivul general al proiectului urmareste modernizarea, optimizarea si reabilitarea a 105,969 km traseu de transport al agentului termic, respectiv 211,94 km de conducte ale retelei de transport din Municipiul Bucuresti", se explica in expunerea de motive a proiectului.

Valoarea totala estimata a investitiei este de 1.181.601.316,97 de lei cu TVA, dintre care 953.589.532,15 de lei cu TVA reprezinta cheltuielile pentru constructii-montaj.

Pentru finantarea lucrarilor de realizare a investitiei se urmareste depunerea cererii de finantare si incheierea unui contract pentru obtinerea de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritara 7, releva expunerea de motive.

Conform raportului de specialitate, durata estimata de executie pentru reabilitarea celor 25 de loturi este 2019 - 2023. Unul dintre indicatorii stabiliti prin proiect prevede ca pierderile de energie inregistrate pe retele de transport al agentului termic vor fi reduse la 22,4% din totalul cantitatii de caldura livrate intreg sistemului de termoficare.

Intr-o anexa a proiectului se mentioneaza ca economia minima, ca efect al reabilitarii, la finalul proiectului, va fi de peste 67 de milioane de lei pe an. Potrivit sursei citate, pierderea de caldura era de 306.670,64 Gcal in 2017, iar dupa reabilitare va fi de 39.266,22 Gcal in 2023. Pierderea de agent termic in 2017 era de 3.422.159 mc, iar in 2023 urmeaza sa fie de 62.630 mc.

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri