Un primar a intrat in greva foamei, pentru ca orasul pe care il conduce nu are ambulanta/ Reactia ministerului

Lucian Morar, primarul orasului Ulmeni, se afla joi in a patra zi de greva foamei in fata Ministerului Sanatatii. Acesta vrea sa convinga ministerul sa deschida o statie de ambulanta in localitatea sa si spune ca nu va opri protestul decat dupa primirea unui raspuns din partea institutiei. Later edit: Purtatorul de cuvant al MS atrage atentia ca nici Ministerul Sanatatii, nici ministrul nu avizeaza infiintarea de substatii de ambulanta.

Update: Nici Ministerul Sanatatii si nici ministrul Sanatatii nu avizeaza infiintarea de substatii de ambulanta, a declarat joi purtatorul de cuvant al institutiei, Oana Grigore.

Potrivit acesteia, exista o comisie interministeriala care avizeaza infiintarea unor astfel de statii de ambulanta, in functie de anumite criterii specifice in domeniul urgentei, scrie Agerpres.

Precizarile vin in contextul in care primarul orasului Ulmeni, Lucian Morar, a intrat in greva foamei, incercand prin acest gest sa convinga Ministerul Sanatatii sa deschida o statie de ambulanta in localitatea sa.

"Domnul primar trebuie sa stie ca nu Ministerul Sanatatii si nici ministrul Sanatatii nu avizeaza infiintarea de substatii de ambulanta. Exista o comisie interministeriala care avizeaza in functie de anumite criterii specifice in domeniul urgentei. Aceasta comisie am inteles ca i-a explicat domnului primar in 2017 de ce nu i-a fost aprobata si avizata solicitarea. Comisie interministeriala este condusa de domnul secretar de stat Raed Arafat. Comisia nu functioneaza in cadrul Ministerului Sanatatii", a declarat Oana Grigore.

Citeste si:
Fiica primarului New York-ului ar fi fost arestată la un protest...
Fiica primarului New...

Stire initiala: Lucian Morar mentioneaza ca inca din anul 2011 a solicitat Ministerului Sanatatii deschiderea unei statii de ambulanta in orasul Ulmeni, iar ulterior a aflat ca administratia judeteana pregateste deschiderea unei statii in comuna Arinis.

„Sunt siderat de decizia Ministerului Sanatatii, comunicata public prin canalele media judetene cu prilejul inaugurarii Laboratorului de Radioterapie cu Energii Inalte, de a infiinta o statie de ambulanta in comuna Arinis, judetul Maramures, in conditiile in care UAT Ulmeni a inceput acest demers justificat in anul 2011 si nu a primit raspuns favorabil. Am transmis solicitari privind infiintarea unei statii sau substatii de ambulanta in orasul Ulmeni, judetul Maramures, incepand cu anul 2011”, a precizat Lucian Morar (PMP), scrie Agerpres.

Recent, ministrul sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat intr-o vizita efectuata la Spitalul de Urgenta din Baia Mare ca se are in vederea deschiderea unei statii de ambulanta in comuna Arinis, localitate aflata in nord-estul judetului. De asemenea, presedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea, a confirmat ca se analizeaza oportunitatea deschiderii unei statii de ambulanta in comuna Arinis, insa nu a precizat momentul in care ar putea deveni operationala si daca exista finantare pentru aceasta investitie.

Citeste si:
Medic stomatolog in greva foamei: este cercetat disciplinar pe nedrept
Un medic stomatolog intra in...
Sursa foto: Facebook / Lucian Morar

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Regulă nouă pentru excepția de la izolare la sosirea în România
Setari Cookie-uri