Anul acesta, Pastele este foarte aproape de 1 Mai, astfel ca majoritatea angajatilor beneficiaza de minivacanta. Ii va ajuta si vremea? Meteorologului de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) spune ca in aceasta perioada vremea va fi oscilanta, cu intervale de timp cu soare, dar si cu perioade in care ploile isi vor face simtita prezenta, chiar daca doar trecator.


Duminica, in prima zi de Paste, vor fi nori si ploi din loc in loc in nordul, centrul si estul tarii, dar si pe la munte. Totodata, in partea de sud-est vor fi mai multe ore cu soare si temperaturi maxime intre 14 si 25 de grade Celsius.

Pentru zona Capitalei, meteorologii estimeaza cateva innorari mai ales in prima parte a zilei, cand exista conditii ca trecator sa ploua slab. "Dupa aceea, se va vedea soarele si temperatura maxima va urca la 24-25 de grade Celsius, o temperatura mai ridicata decat in mod normal la aceasta data. In perioada aceasta ar trebui sa avem cam 18-19, maxim 20 de grade Celsius", a precizat, pentru AGERPRES, meteorologul ANM.

La mare, vreme capricioasa

Tot duminica, 28 aprilie, pe Litoral, se anunta o vreme mai inchisa, iar conditiile de ploaie vor exista chiar din noaptea de Inviere. "In prima zi de Paste vor fi nori si ploaie, posibil si descarcari electrice, mai ales in prima parte a zilei. Spre dupa-amiaza va aparea soarele, insa vantul se va simti ceva mai intens cu viteze de 45 km/h. Temperaturile maxime nu vor depasi 15-16 grade Celsius, iar noaptea 11-12 grade, la fel in in apa marii", a subliniat specialistul.

Luni, 29 aprilie, vremea va fi, in general, frumoasa ziua si doar pe suprafete mici, mai ales la munte, pot fi ploi slabe de scurta durata, insa nesemnificative. "Situatia, insa, se schimba in noaptea de luni spre marti, atunci cand incet-incet se inmultesc norii si ploile in majoritatea regiunilor. Ziua se vor inregistra intre 17 si 27 de grade Celsius", noteaza sursa citata.

In a doua zi de Paste, in Capitala, vremea va fi frumoasa pe parcursul zilei, dar noaptea se innoreaza si creste probabilitatea de aparitie a averselor. Valoarea termica maxima ce se va consemna va fi de 24 de grade Celsius. In acelasi timp, pentru zona Litoralului, vremea va ramane in marja din ziua anterioara, cu cer mai mult noros si cu valori termice de cel mult 18 grade Celsius pe durata zilei si cu unele intensificari ale vantului.

Cat priveste regimul termic prognozat pentru inceputul lunii mai, meteorologii precizeaza ca, inca din perioada 30 aprilie - 2 mai, temperaturile vor scadea si local si temporar vor fi ploi in majoritatea zonelor. "Vom avea atat intervale cu soare, cat si cele cu ploi, precum si temperaturi mai scazute decat in prima si a doua zi de Paste", a afirmat meteorologul de serviciu al ANM.

Conform estimarilor de specialitate, sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai aduc, in Bucuresti, temperaturi mai scazute decat in zilele anterioare, de cel mult 18-19 grade Celsius, valori normale pentru data din calendar.

Pe 1 Mai, la malul marii, cerul va fi noros, in timp ce temperaturile vor fi mai scazute decat in zilele precedente, si se vor inregistrat cel mult 14-15 grade Celsius, a spus specialistul ANM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri