Locurile de munca din Romania sunt printre cele mai periculoase din Uniunea Europeana. In anul 2016, in Romania a fost inregistrata o rata standardizata de incidenta de 6,11 accidente mortale la 100.000 de lucratori, mai mult decat dublu fata de media din UE care a fost de 2,21 accidente mortale la 100.000 de lucratori, arata datele publicate vineri de Eurostat, citate de Agerpres.ro.

O rata standardizata de incidenta mai mare decat in Romania se inregistreaza doar in Luxemburg, 10,8 accidente mortale la 100.000 de lucratori, insa in cifre absolute in anul 2016 in Luxemburg au fost semnalate 22 de accidente mortale la locul de munca.

In total, in anul 2016 au fost inregistrate 3.182 accidente mortale la locul de munca in Uniunea Europeana (UE), dintre care 229 au fost inregistrate in Romania, mai multe decat cele inregistrate in tari cu o populatie mai numeroase precum Marea Britanie (222 de accidente mortale) sau Polonia (198 de accidente mortale).

Potrivit Eurostat, statele membre cu cele mai scazute rate de incidenta au fost Olanda (0,7 accidente mortale la 100.000 de lucratori), Germania (1,1), Suedia (1,2) si Marea Britanie (1,6), in timp ce la polul opus de afla Luxemburg cu 10,8 accidente mortale la 100.000 de lucratori, urmata de Romania cu 6,11 accidente mortale la 100.000 de lucratori, Letonia (5,45) si Austria (5,44).

Conform statisticilor europene privind accidentele de munca, "accidentele mortale" sunt definite drept cele care duc la moartea victimei in termen de un an de la producerea accidentului. In termeni mai generali, un accident la locul de munca este definit ca un eveniment ce duce la vatamarea fizica sau psihica a persoanei in cauza.

"Numarul accidentelor intr-un anumit an este probabil legat intr-o oarecare masura de nivelul general al activitatii economice a unei tari si de numarul total de persoane angajate in economia sa", subliniaza Eurostat.

Aceste date statistice au fost publicate cu ocazia Zilei Mondiale a Sigurantei si Sanatatii la Locul de Munca, o campanie internationala anuala de promovare a muncii sigure, sanatoase si decente, ce are loc in 28 aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri