Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o prognoza speciala pentru municipiul Bucuresti, avertizand ca vremea va fi racoroasa, iar vantul va atinge viteze la rafala de 55-65 km/h, scrie Agerpres.

"Vremea va fi vantoasa si racoroasa. Cerul va fi temporar noros, dar numai trecator vor fi conditii de ploaie. Vantul va avea intensificari, cu rafale ce vor atinge viteze de 55...65 km/h, cu probabilitate mai ridicata intre orele 11:00 si 17:00. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade", precizeaza meteorologii ANM.

Prognoza speciala pentru Bucuresti este valabila pentru ziua de 1 mai, intre orele 10:00 - 21:00.

De altfel, pana la ora 21:00 sunt vizate de o avertizare Cod galben de vant puternic 18 judete din sudul si estul tarii, inclusiv Capitala. Vantul va avea intensificari sustinute in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum si in sudul Moldovei, cu rafale de 55 - 65 km/h si temporar 70 - 75 km/h.

Judetele atentionate de meteorologi sunt: Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Calarasi, Vrancea, Buzau, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Teleorman, Arges, Olt, Valcea, Dolj, Gorj, Mehedinti si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti.

Prognoza meteo luni 14...
Citeste si: Prognoza meteo luni 14 ianuarie: Inceput de saptamana geros

In cursul zilei de 1 mai, vantul va avea local si temporar intensificari in majoritatea regiunilor, cu rafale in general intre 45 si 55 km/h.

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atentionarea emisa sambata.

Sursa foto: chaiyapruek youprasert / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Prognoza meteo vineri 25 ianuarie: ninsori, lapovita si polei