Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a respins cererea guvernului de amanare cu doua luni a judecarii plangerii depuse de Laura Codruta Kovesi. Kovesi a atacat in ianuarie 2019 la CEDO decizia de revocare din functia de sef al DNA, potrivit G4Media.

Intrebata in cursul zilei de miercuri de reporteri cum comenteaza cererea guvernului, Kovesi a declarat: ”CEDO a informat ambele parti, procedura de judecata e una de urgenta. E aberant sa ceri un termen de 2 luni in conditiile in care e o procedura de urgenta, cred ca e doar o incercare de amanare a procesului din partea guvernului”.

Reamintim ca Laura Codruta Kovesi a atacat la CEDO decizia de revocare din functia de sef al DNA, potrivit unui raspuns al Parchetului general.

Kovesi sustine ca nu a avut calitatea de parte in conflictul constitutional solutionat la CCR, ca instanta constitutionala a hotarat revocarea sa, dar ca nu a fost citata, nici n-a avut posibilitatea de a se apara.

Kovesi mai arata ca decizia CCR nu a putut fi contestata si ca, in consecinta, nu i-au fost respectate garantiile unui proces echitabil.

Ce-l asteapta pe Radu Mazare...
Citeste si: Ce-l asteapta pe Radu Mazare in Romania


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
ICCJ au anuntat ca judeca azi ultimul termen in dosarul lui Dragnea