9 Mai 2019

Dragos Patraru: Spune-mi cate lucruri stii sa faci bine, ca sa-ti spun ce putere de negociere ai!



Suntem, fara doar si poate, tara fortei de munca ieftine. In principal pentru asta se deschid afaceri in Romania. Si astia-s investitorii pe care-i meritam, pentru ca, in 1990, in 2000, in 2010 am ratat sansa de a reforma educatia si, odata cu ea, societatea romaneasca in ansamblu. Si, la fel, suntem pe cale sa ratam ocazia asta si-n 2020.

Nu sunt un adept al teoriilor conspirationiste, dar sunt greu de ignorat toate dovezile cu privire la ce s-a vrut a se face din aceasta tara: o zona in care ”marii investitori” (care practica sclavia, pentru ca asta se intampla in Romania) sa gaseasca forta de lucru ieftina si docila.

Pentru asta educatia a fost tinuta jos de tot, infrastructura – la fel (e ceva adevar in chestia aia cu autostrazile dorite si cele nedorite), iar sindicatele au fost distruse, guvernului Boc revenindu-i sarcina de a le aplica lovitura decisiva. Practic, romanii au fost siliti sa aleaga intre a munci aici, pe un salariu de mizerie, si a pleca in strainatate, departe de casa, abandonandu-si aici copiii si alimentand astfel viitorul perfect pentru corporatiile care vor sclavi, oameni slab reprezentati, care nu-si pot negocia conditii decente de munca. Aici suntem, dupa 30 de ani de ce-am inteles noi din libertate si democratie.

O societate careia i se arata permanent marota cu lupta impotriva coruptiei, o societate in care peste jumatate dintre contractele de munca sunt pe salariul minim, un salariu mizerabil, o societate in care cetatenii sunt dezbinati cu atentie si condusi cu abilitate de propaganda in directii gresite, pentru a nu vedea de fapt adevaratele problemele, pentru a nu pune intrebarile care conteaza. O societate ai carei membri lupta cu inversunare unii impotriva celorlalti, acuzandu-se ca sunt lenesi si prosti, in loc sa lupte impreuna pentru o viata mai buna.

Citeste continuarea pe Patraru.ro.



Citeste si