Noua mai, Ziua Europei, Declaratia de independenta a Romaniei, la 1877, o zi importanta. Au venit liderii europeni la Sibiu.

Bineinteles, e graba mare, timpul e important… deh, liderii care gandesc ei pentru noi… Dar as fi facut un experiment: i-as fi adus pe toti cu trenul de la Bucuresti. Serios. Aceasta calatorie ar fi spus multe si despre Romania si despre Europa de azi. In primul rand ar fi aratat decalajele de dezvoltare dintre tarile UE mai vechi si astea mai noi, ca Romania si Bulgaria. Dar ar fi aratat si cat de incet si anapoda se dezvolta Romania.

România e veceul din fundul curții Uniunii Europene from Bitstone on Vimeo.

In al doilea rand, ar fi aratat ce bani investim noi in infrastructura feroviara. Va amintesc, viteza pe calea ferata este cea mai mica din UE si asta nici ca se va schimba curand. Din contra, ne putem astepta ca lucrurile sa se inrautateasca. Cand nu ai autostrazi si trenurile merg asa… iti dai seama cum merge si biznisul. La fel ca marfurile.

Sa va amintesc de tot mai desele accidente feroviare? Ieri a luat foc locomotiva unui tren de marfa la Blaj. Mecanicul a sarit din locomotiva la timp, s-a salvat. Din fericire. Pentru acest an, doar CFR Calatori are pierderi estimate la patru sute treizeci si unu de milioane de lei.
Stiti cum arata majoritatea trenurilor. Dezastru. Despre trenurile personale nici nu are sens sa vorbim, sunt niste dughene pe roti.

Citeste articolul integral pe stareanatiei.ro .

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri