Sosirea lui Radu Mazare in Romania este doar o chestiune de cateva zile, dupa cum au declarat autoritatile de la Bucuresti si Madagascar. In Romania, fostul primar va fi incarcerat imediat intr-o inchisoare cu regim inchis, scrie G4Media.

Cand va ajunge in Romania, fostul primar al Constantei va fi incarcerat imediat si va fi trimis intr-un penitenciar. Radu Mazare nu va ajunge la Poarta Alba, un penitenciar cunoscut pentru conditiile de lux de care beneficiaza detinutii-vedeta, pentru ca regimul detentiei este semi-deschis. Or, fostul primar are o condamnare definitiva de 9 ani, care il plaseaza direct in detentie cu regim inchis.

Surse din penitenciarul Poarta Alba sustin ca, cel mai probabil, fostul primar va ajunge la Tulcea, intr-una dintre cele mai dure inchisori din tara. Penitenciarul de maxima siguranta are regim inchis si, spre deosebire de cel din Poarta Alba, este construit pe inaltime si nu pe suprafata intinsa. Tocmai acest lucru face foarte greu de suportat conditiile de detentie. Cei care isi ispasesc pedepsele in Tulcea se pot plimba doar intr-o curte interioara, fara spatii verzi, flori sau copaci, sunt inconjurati doar de zidurile inchisorii si pot vedea cerul doar prin plasa care acopera cladirea. In schimb, la penitenciarul din Poarta Alba, detinutii se plimba intr-o curte larga, amenajata cu spatii verzi si copaci si nu resimt presiunea cladirii.

Tocmai de aceea, penitenciarul Poarta Alba este locul preferat de mai multi condamnati care si-au schimbat actele de identitate preventiv, cu putin timp inainte de sentinetle definitive, pentru a putea beneficia de conditiile penitenciarului din judetul Constanta. La Poarta Alba si-au ispasit pedepsele de lux Miron Mitrea, verii Becali, Cristian Borcea si altii.

Conform Legii 254 din 19 iulie 2013, referitoare la executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate, regimurile de executare a pedepselor sunt cel de maxima siguranta, inchis, semideschis si deschis. Conform aceleiasi legi, regimurile de executare a pedepselor privative de libertate se diferentiaza in ordinea descrescatoare a pedepselor.

Conform informatiilor furnizate de Administratia Nationala a Penitenciarelor, regimul deschis se aplica persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii de cel mult un an, cel semideschis se aplica celor condamnati la pedepse mai mari de un an, dar care nu depasesc 3 ani si regimul inchis se aplica detinutilor cu pedepse mai mari de 3 ani, dar care nu depasesc 13 ani. Condamnatilor cu pedepse mai mari de 13 ani li se aplica regimul de maxima siguranta. De notat este ca, in unele situatii, stabilirea regimului de detentie se face si in functie de alte criterii, dar acestea reprezinta exceptii.

Pe langa sentinta definitiva de 9 ani, din dosarul ”Retrocedarilor”, la intoarcerea in Romania, pe Radu Mazare il mai asteapta sentintele in alte trei dosare aflate pe rol. Toate trei au trecut de prima instanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri