Contractul pentru proiectarea si executia Pasajului Doamna Ghica-Colentina cu Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti a fost semnat joi, costul estimat al lucrarilor fiind de aproximativ 28 de milioane de euro, potrivit unui comunicat emis de Primaria Municipiului Bucuresti.

Lucrarile presupun reconfigurarea circulatiei pe Soseaua Doamna Ghica si construirea unui pasaj suprateran peste Soseaua Colentina.

"Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile si executia lucrarilor, estimata la 12 luni. Conform studiului de fezabilitate realizat de Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti, pasajul va avea cate doua benzi pe sens", a declarat
Primarul General, Gabriela Firea.

Proiectul va incepe din zona intersectiei strazii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei. Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabila va fi extinsa de la 4 benzi la 6 benzi.

Toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate tinand cont de noua configuratie stradala, pentru asigurarea unei circulatii fluente.

Kaufland a lansat un nou...
Citeste si: Kaufland a lansat un nou concept de magazin

De asemenea, in conformitate cu discutiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulatie, s-au pastrat numarul si pozitia celor trei statii de autobuz.

Trotuarele se vor proiecta pe ambele parti ale arterei si vor avea o latime de minimum 1,5 metri.

Sursa foto: Primaria Municipiului Bucuresti

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Contractul lotului 2 al autostrazii Sebes-Turda ar putea fi reziliat